Acasă Actualitate 4 pași pentru a alege paltonul bărbătesc

4 pași pentru a alege paltonul bărbătesc

DISTRIBUIȚI

Paltonul pentru bărbați este o piesă vestimentară clasică, pe care este bine să o ai în garderobă, orice stil vestimentar ce ai prefera să alegi. De ce? Explicația este una simplă: există momente speciale din viața ta în care paltonul pentru bărbați este haina pe care trebuie să o porți pentru a te încadra stilistic în contextul respectiv.

În materialul de față, îți prezentăm toate criteriile pe care te sfătuim să le ai în vedere atunci când vine momentul să îți alegi paltonul care ți se potrivește cel mai bine.

  1. Tipul paltonului

Există mai multe tipuri de paltoane, așa că nu trebuie să te îngrijorezi în ceea ce privește stilul vestimentar pentru că te asigurăm că vei găsi unul potrivit ție. De pildă, există paltoane clasice, elegante, care se potrivescc de minune într-un context care cere etichetă și rafinament, dar există și paltoane în stilul casual sau sport pe care le poți purta dacă stilul tău nu este unul elegant. Prin urmare, alege-le în funcție de ocazia în care trebuie să le porți și în funcție de preferințele tale personale.

  1. Anotimpul

Un alt criteriu important de care te sfătuim să ții cont este acela al anotimpului în care vei purta paltonul pentru bărbați respectiv. Spre exemplu, vara și toamna te vei îndrepta către alegerea unui palton dintr-un material mai subțire, iar iarna vei avea nevoie de o haină mai groasă, care să te protejeze perfect de frig și de umezeală. Astfel, cea mai bună variantă, dar și cea mai practică este aceea de a îți achiziționa două paltoane: unul pentru primăvară și toamnă și unul pentru anotimpul mai rece, adică pentru iarnă.

  1. Materialul

La fel ca în cazul oricărei alte piese vestimentare, și în cazul paltonului pentru bărbați te sfătuim să ai mare grijă la material din care este făcut și să pui calitatea pe primul loc.

Pentru paltoanele mai subțiri, destinate pentru a fi purtate primăvara sau toamna, te poți îndrepta spre a alege un palton pentru bărbați confecționat din stofă, spre exemplu, iar dacă vorbim despre cele groase, pe care le vei purta iarna, cea mai bună opțiune este întotdeauna lâna. În ceea ce privește amestecul de materiale, poți alege o combinație între lână și materiale sintetice, însă te sfătuim să alegi un model de palton pentru bărbați care are un procent de lână mai mare decât procentul din materiale sintetice deoarece un procent mai mare de lână indică o calitate mai crescută a paltonului pe care urmează să îl porți. Te sfătuim să nu pui pe lista ta de cumpărături paltoane pentru bărbați confecționate din materiale sintetice deoarece calitatea lor este scăzută și la fel este și rezistența în timp a acestora.

  1. Constituția ta

Un alt element important în alegerea viitorului tău palton este desigur și constituția ta. Chiar dacă găsești un model care să bifeze toate criteriile pe care ți le-am descris mai sus, este posibil ca paltonul pentru bărbați pe care îl ai în vedere să nu fie potrivit pentru tine. Îți vom oferi câteva exemple pentru a clarifica ceea ce tocmai am afirmat. În cazul în care ești scund, îndreaptă-te către un palton pentru bărbați a cărui mărime să fie una medie deoarece un palton lung te va dezavantaja pentru că va tăia din înălțime. În cazul în care ai câteva kilograme în plus, alege un palton pentru bărbați care să să ți se potrivească perfect, adică să nu fie nici prea strâmt, nici prea larg deoarece în ambele cazuri vei fi dezavantajat. Iar, în fine, dacă ești înalt, te afli într-o situație ideală deoarece ție ți se va potrivi orice fel de palton. Tot ce îți va rămâne de făcut va fi să alegi un model care să se potrivească în stilul tău vestimentar.

Prin urmare, ai nevoie de puțină atenție pentru a reuși să îți alegi modelul de palton perfect pentru tine. Poartă-l în combinație cu sacouri pentru bărbați, malete sau cămăși și ești gata să ieși din casă.

Comentarii

comentarii