Acasă Actualitate 4.670 de copii au primit materiale şcolare din partea voluntarilor Smithfield România

4.670 de copii au primit materiale şcolare din partea voluntarilor Smithfield România

DISTRIBUIȚI

Din nou la scoala

Şase caravane, patru zile, 66 de localităţi la nivel naţional şi 4.670 de copii – acesta este bilanţul celei de-a VII-a ediţie a programului „Din nou la şcoală”, un program de sprijin al accesului la educaţie si încurajare a performanţei şcolare, program care se desfăşoară în cadrul companiilor Smithfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim Distribution.

Cei 70 voluntari Smithfield România au parcurs peste 7.700 km şi au împărţit materiale şcolare, dar şi zâmbete şi încurajări pentru un an şcolar cu realizări deosebite pentru copiii din 66 de comunităţi, oraşe şi sate în care compania îşi desfăşoară activitatea. Anul acesta, celor 4.359 de elevi din cele 56 de şcoli din judeţele Timiş si Arad vizitate de voluntari li s-au oferit ghiozdane şi rechizite şcolare, pentru un debut de bun augur al noului an şcolar. Elevii claselor pregătitoare şi ai grupelor preşcolare s-au bucurat de pachete cadou care conţin cărţi de colorat, acuarele, creioane colorate, carioca, hârtie glasată şi hârtie creponată. Elevii din ciclul gimnazial au primit câte un hanorac potrivit pentru activităţile în aer liber şi îndemnul pentru o viaţă sănătoasă prin sport. De asemenea, 311 copii ai angajaţilor Smithfield România (Smithfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim Distribution) au fost incluşi în programul devenit tradiţie pentru companie şi au primit cadouri cu materiale necesare începerii unui nou an de formare educaţională.
“Asigurarea accesului la educaţie şi încurajarea performanţei şcolare sunt valorile în care noi credem cu tărie, de aceea, sprijinim constant comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea reamintindu-le, an de an, elevilor, că suntem alături de ei şi că educaţia reprezintă cheia reuşitei, atât în viaţa personală, cât şi în carieră”, a declarat Bogdan Mihail, preşedinte Smithfield România. “Voluntarii Smithfield fac deja parte din familia noastră şi le mulţumim pentru ajutorul pe care ni-l dau în a transmite mai departe elevilor mesajul lor: şcoala reprezintă cea mai solidă investiţie în viitorul vostru!”, a declarat Viorel Popovici, primarul localităţii Sânpetru Mare, județul Timiş, una dintre localităţile beneficiare ale programului “Din nou la şcoală”.
Proiectul educaţional “Din nou la şcoală” a debutat în anul 2007 la iniţiativa Smithfield Ferme. Începând cu anul 2009, la acest program s-a alăturat şi compania Smithfield Prod, iar din anul 2011 implementarea programului a devenit naţională, prin includerea localităţilor unde Agroalim Distribution desfăşoară activităţi. În total, în cadrul celor 7 ediţii ale programului au fost deja incluşi peste 18.000 de elevi din localităţile unde Smithfield România îşi desfăşoară activitatea (4 în 2007; 11 în 2008; 36 în 2009, 40 în 2010, 65 în 2011, 61 în 2012 şi 66 în 2013). Smithfield a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de responsabilitate socială, fiind, printre altele: iniţiator al proiectului “Hrană pentru suflete” de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, partener oficial al programului “Milioane de oameni, milioane de copaci”, prima mişcare naţională de plantare de copaci din România, sponsor al iniţiativei naţionale de educaţie ecologică “Lumea ta? Curată!”, susţinător al programului “Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei”, un program de analiză şi monitorizare a calităţii apelor implicând elevii şi studenţii, iniţiator al programul de sprijinire a tradiţiilor şi culturii locale “Fii unul dintre noi!”.

Comentarii

comentarii