Acasă Actualitate 5 sfaturi pentru jucătorii de poker începători

5 sfaturi pentru jucătorii de poker începători

DISTRIBUIȚI

Chiar și când joci poker în scop recreațional este bine să eviți anumite greșeli. Nu trebuie neapărat să înveți din propriile greșeli, întrucât poți trage concluzii din cele comise de jucători mai experimentați. Cu atenție îți vei putea duce astfel nivelul la un nivel mai bun.

Înscrierea la evenimente costisitoare, lipsa de atenție, de timp ori prea multe ore la masă sau încrederea în stereotipuri sunt greșeli pe care e bine să le eviți când joci poker. Explicațiile sunt mai jos.

Joacă doar la mizele care ți le permiți

O regulă de bază din poker arată că este bine să mizezi doar pe banii pe care ți-i permiți să-i pierzi, în așa fel încât această activitate să nu îți influențeze viața de zi cu zi. Tocmai din acest motiv, e recomandat să te înscrii la turnee de poker sau să te așezi la mese cu doar o mică parte din bankroll-ul pe care îl ai la dispoziție. Când intri într-un turneu de poker nu știi cât vei sta la masă: poți fi eliminat rapid sau poți ajunge până în fazele finale. Așadar, ar fi păcat să pierzi o sumă mare în câteva minute. De asemenea, nu este indicat să riști toate fisele în faza incipientă a unui turneu major. Încearcă un stil cât mai echilibrat, atât când alegi turneele sau partidele la care participi, dar și în timpul jocului.

Urmărește ceilalți jucători de la masă

O altă greșeală pe care nu e bine să o comiți este să nu le acorzi atenție adversarilor tăi. Este adevărat, în poker contează mult ce cărți ai primit și ce combinații poți să formezi, dar în același timp este important și stilul de joc al adversarilor. În cazul în care îți citești adversarii repede și îți dai seama ce tipologie sunt, poți lua decizii mai bune la masă. Tocmai din acest motiv, evită să urmărești feed-ul de pe rețelele de socializare, să citești știri sau să faci orice altceva când joci poker. Acordă atenție maximă jocului chiar și când nu joci mâna respectivă. Câteva aspecte la care trebuie să fii atent sunt următoarele:

  • Care jucători sunt tight?
  • Care dintre ei sunt „peșți”?
  • Ce jucători fac slowplay?
  • Câți dintre ei blufează?
  • Este vreunul care nu blufează niciodată?

Poți afla semne care îi trădează pe anumiți jucători, în așa fel încât să primești informații extra despre puterea mâinilor pe care le au?

Fii pregătit să petreci timp mult la masă dacă joci un turneu

În cazul în care ajungi departe la un turneu clasic sunt șanse bune să stai la masă câteva ore. Acest lucru se întâmplă în special la turneele live, dacă ajungi în fazele finale. Sigur, există și șansa să fii eliminat mai devreme în joc, dar în scenariul optimist trebuie să fii pregătit de orice. Așadar, dacă joci la un turneu live, asigură-te că ești îmbrăcat în haine comode, potrivite cu temperatura din interior. De asemenea, e bine să ai în jurul tău apă și gustări pentru a nu sta la cozi. Iar dacă joci poker online, e bine să ai mâncare sănătoasă în jurul tău și dacă o faci de pe un telefon mobil asigură-te că ai suficientă baterie sau măcar un acumulator extern în așa fel încât să nu fii scos din joc.

Evită să joci când ești obosit

În general, creierul oamenilor funcționează la capacitate maximă între 1 și 12 ore. În aceste condiții, s-ar putea ca spre finalul turneului, dacă este unul lung, să nu mai fii în cea mai bună formă pentru a lua deciziile potrivite. Oboseala este un factor care influențează alegerile pe care le poți face. Dacă simți că ești obosit, încearcă să nu intri în mâini complicate și analizează cu și mai mare atenție deciziile pe care le iei. De asemenea, în situația în care ești plictisit la un moment dat, există riscul să joci mâini pe care le-ai fi evitat în mod normal. Ține cont că niciodată nu este bine să forțezi lucrurile în poker.

Nu te baza prea mult pe stereotipuri

Pokerul este un joc în care există multe stereotipuri. Unii oameni cred că jucătorii tineri care poartă hanorace sunt profesioniști de top, iar cei mai în vârstă sunt acolo doar pentru distracție. Uneori poate fi adevărat, dar nu trebuie să te bazezi doar pe asta. Spre exemplu, jucătorii mai vârstnici ar putea fi profesioniști peste care au trecut 15-20 de ani de experiență. Așadar, trebuie să le acorzi tuturor o șansă.

Comentarii

comentarii