Acasă Actualitate 50.000 de euro pentru patru școli din Timișoara

50.000 de euro pentru patru școli din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Fundațiile Comunitare Timișoara, București și Brașov, împreună cu Decathlon România, anunță rezultatele fondului „Sportul pentru toți”, programul care a pus în mișcare anul acesta comunități din 3 orașe din țară.

Valoarea totală a programului de finanțare pentru anul 2022 a fost de 200.000 de euro însemnând 100.000 de euro pentru 7 școli din București, 50.000 de euro pentru 4 școli din Brașov și 50.000 de euro pentru 4 școli din Timișoara. În total au fost renovate 16 terenuri și săli de sport din cele 3 orașe, de care vor beneficia anual peste 18.000 de elevi din ciclul primar, secundar și liceal din cele trei orașe.

Scopul programului este acela de a face sportul mai ușor de practicat în școlile și liceele din orașele din România. Au fost acordate finanțări pentru reamenajarea și îmbunătățirea facilităților pentru sport din școlile gimnaziale și liceele din cele 3 orașe, fie că a fost vorba de terenuri în aer liber sau de săli de sport.

Deoarece cunosc problemele din fiecare oraș în parte, echipele de proiect din cele 3 fundații comunitare au înțeles că infrastructura sportivă necesită atenție, că este o urgență în școli și licee, existând o nevoie acută de săli și terenuri dotate conform standardelor, care să ofere condiții optime pentru a-i încuraja pe copii să practice sportul, fie ca mod de a face performanță, dar mai ales pentru o viață activă și mai sănătoasă în general.

Comunitățile de elevi și profesori, cât și cele ale cluburilor sportive sunt recunoscătoare și bucuroase că există de-acum șansa de a practica sportul în locații atractive sigure și cu facilități îmbunătățite. Pe termen lung, impactul va fi pozitiv atât asupra stării fizice, cât și a celei psihice a elevilor.

Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli și licee oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership.

Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca oamenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2022, inițiatorii au făcut din nou echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o dezvoltare sănătoasă.

Programul s-a aflat la a doua ediție în București și Brașov și la prima ediție în Timișoara.

“Scopul nostru de CSR Decathlon România este acela de a face accesibile unui număr cât mai mare de oameni plăcerea și beneficiile practicării sportului. Misiunea noastră este aceea de a fi utili oamenilor și planetei, iar în contextul în care sedentarismul devine o problemă în România, iar educația sportivă este insuficientă, am lansat în 2021 programul ” Sportul pentru toți”, aflat anul acesta la a doua ediție și care va continua și anul viitor. Acest fond urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca tinerii și copiii din România să poată practica sportul din plăcere și în siguranță.” – Iulia Ordeanu – leader CSR, Diversitate și Incluziune Decathlon România.

”Programul „Sportul pentru toți” a devenit peste timp un eveniment substanțial, a crescut ca în basme de la an la an. Relația cu partenerii externi este foarte importantă pentru educație, căci școlile, inspectoratele și ministerul de resort nu găsesc singure suficiente soluții financiare pentru a încuraja un act educativ de calitate din toate perspectivele. Una din perspectivele sustenabile pentru viață, pentru viitor, în directă relație cu un stil de viață sănătos o reprezintă sportul.

Prin urmare, ISMB va susține an de an inițiativa Fundațiilor Comunitare și implicarea Decathlon în vederea modernizării/ reabilitării sălilor și terenurilor de sport. Aceasta este o modalitate de a oferi profesorilor și elevilor șansa de a iubi sportul, de a simți că merită investiția de energie și muncă și că societății îi pasă de educație și de viitorul ilustrat prin creșterea frumoasă a acestor copii. Tinerețe fără bătrânețe pentru aceste programe este urarea pe care orice inspectorat școlar ar formula-o de câte ori s-ar replica acest timp de program.” – Teodora Bentz – Inspector general adjunct, ISMB

”Programul Sportul pentru Toți ne-a adus aproape de o comunitate dedicată de profesori de sport, părinți și directori de școli care au preluat inițiativa în îmbunătățirea infrastructurii sportive a școlilor lor. Pentru mulți dintre ei, a fost prima dată când au aplicat pentru o finanțare privată. Ne-au impresionat dedicarea lor și felul în care au ales să își petreacă parte din vacanța de vară coordonând lucrările  de reabilitare, și sperăm că le-am dat încredere să aplice și la alte astfel de finanțări pe viitor.

Toți copiii au nevoie de mișcare în dezvoltarea lor și au dreptul să practice sport în condiții decente și sigure,  iar noi sperăm ca alături de partenerul Decathlon să putem contribui la îndeplinirea acestei nevoi cât mai mulți ani în viitor”, spune Ioana Ujfaluši-Iordache – Fundația Comunitară București

Rezultate: o investiție în valoare de 200.000 euro pentru 15 școli

Programul „Sportul pentru toți” s-a adresat școlilor gimnaziale sau liceelor și asociațiilor de părinți din școli. Proiectele finanțate au fost desemnate câștigătoare în urma unui proces de selecție în mai multe etape: preselecția ideilor de proiect în baza criteriilor de eligibilitate, selecția realizată de către un juriu independent și interviuri cu aplicanții de pe lista scurtă, acolo unde a fost necesar.

Detalii despre proiectele implementate anul acesta prin „Sportul pentru toți” vor fi disponibile pe site-urile programului din cele 3 orașe:

pentru Brașov, accesați https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro

pentru Timișoara, accesați https://www.fundatiacomunitaratimisoara.ro/sportul-pentru-toti/

pentru București, accesați https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/proiect/sportul-pentru-toti-2022/

 

 

Comentarii

comentarii