Acasă Sport 70 de copii din Timiş participă la al doilea turneu regional de...

70 de copii din Timiş participă la al doilea turneu regional de cricket

778
DISTRIBUIȚI

turneu de cricketCricketul (crichet), celebrul joc englezesc, foarte popular şi în ţările din vechiul Imperiu Britanic, devine din ce în ce tot mai cunoscut şi în Timiş. Unul dintre principalii promotori ai cricketului în Banat este Rajesh Misca (Venkadri), un indian căsătorit cu o româncă şi stabilit în Timişoara.

Acesta a înfiinţat Clubul Sportiv de Cricket Timiş şi încearcă să-i ajute pe copii să se dezvolte personal prin intermediul acestui sport. O parte a activităţii sale este destinată şi copiilor cu dizabilităţi.

Şapte şcoli din Timiş se întrec la Giarmata

Sâmbătă, 8 iunie 2013, Clubul Sportiv de Cricket Timiş organizează, sub egida Cricket România, al doilea turneu regional de cricket. Astfel, de la ora 9.00, în localitatea Giarmata, 70 de elevi născuţi după 1 iunie 2000, de la şapte şcoli din Timiş, se vor întrece pentru a reprezenta judeţul la Campionatul Naţional de Cricket. Datorită numărului mare de şcoli participante la turneul anual, partidele de cricket vor avea loc pe două terenuri: la Şcoala Gimnazială Giarmata şi la Sala de Sport din Giarmata. Echipele participante vor fi împărţite în două grupe. Grupa A va fi formată din Şcoala Gimnazială Giarmata, Şcoala Gimnazială Fibiş, Şcoala Gimnazială 13 din Timişoara şi Liceul Shakespeare Timişoara. Grupa B va fi formată din Şcoala Gimnazială 25 Timişoara (câştigătorii de anul trecut, antrenaţi de Banat Lions), Şcoala Gimnazială Carani şi Şcoala Gimnazială Sânandrei.

Finala naţională, pe cel mai bun teren de cricket din estul Europei

Echipele din grupe vor juca fiecare cu fiecare, iar echipa care va câştiga turneul va merge la Bucureşti, la Campionatul Naţional, urmând să joace împotriva câştigătoarei turneului pe Bucureşti, în data de 15 iunie 2013. Finala Campionatul Naţional se va juca pe terenul Cricket România de la Moara Vlăsiei, care este considerat cel mai bun teren de cricket din estul Europei.

Cricket pentru copiii cu dizabilităţi

Cricket Timiş, în colaboare cu Cricket România, îşi propune să crească popularitatea jocului de cricket în zonele rurale din judeţul Timiş şi în Timişoara. Pe lângă acest deziderat, Echipa de Dezvoltare Cricket Timiş a conceput un format scurt al jocului de Cricket – Rapid Cricket – pentru copii cu dizabilităţi (cu deficienţe de învăţare şi de auz). Aproximativ 25 de copii cu dizabilităţi joacă în mod regulat cricket în cadrul programului dezvoltat de Cricket Timiş.

 

Comentarii

comentarii