Acasă Actualitate Prof. univ. dr. Ülo Niinemets a primit titlul de Doctor Honoris Causa...

Prof. univ. dr. Ülo Niinemets a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” Arad

DISTRIBUIȚI

Un eveniment important pentru cercetătorii din domeniul fiziologiei plantelor și ecologiei vegetale a avut loc la Arad: prof. univ. dr. Ülo Niinemets a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” Arad.

Prof. univ. dr. Ülo Niinemets s-a născut la Tartu, Estonia, în anul 1970, formându-se și perfecționându-se în același oraș. A urmat cursurile Facultății de Biologie din cadrul Universității din Tartu, specializându-se mai apoi în domeniul bilogiei-ecofiziologiei. A urmat studiile doctorale în domeniul ecofiziologiei la aceeași universitate, având totodată și o intensă activitate științifică. „Studiile sale au adus o contribuție remarcabilă la dezvoltarea științifică și tehnologică în domeniul său de expertiză. Temele abordate fac parte din domeniile biologiei și ecologiei și includ teme precum fiziologia vegetală, ecofiziologia plantelor în condiții de stres biotic și abiotic, studierea metabiliților secundari în special a emisiei de compuși organici volatili de natură biogenică, studiul influențelor exercitate de schimbările climatice asupra plantelor etc.”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” Arad.

„Onorăm personalitatea academicianului Ülo Niinemets, un cercetător de vârf în domeniul fiziologiei plantelor și ecologiei vegetale, un deschizător de drumuri în direcția ecofiziologiei plantelor în condiții de stres și a emisiei de compuși organici volatili de natură biogenică. Acordarea înaltei distrincții de Doctor Honoris Causa al UAV reprezintă o recunoaștere a prodigioasei activități științifice, desfășurată pe parcursul întregii cariere academice, în domeniul Științelor Vieții. Domnia sa reprezintă un model în ceea ce privește capacitatea de muncă, dârzenia cu care și-a continuat cercetările, abnegația cu care s-a perfecționat de-a lungul întregii sale cariere”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV Arad.

Comentarii

comentarii