Acasă Economic Societatea Meridian 22 din Lugoj, controlată de Curtea de Conturi Timiş

Societatea Meridian 22 din Lugoj, controlată de Curtea de Conturi Timiş

DISTRIBUIȚI

Inspectorii Curţii de Conturi Timiş fac în această perioadă verificări la societatea Meridian 22, aflată în subordinea Primăriei şi a Consiliului Local Lugoj. Controalele au început în data de 26 noiembrie şi se vor finaliza pe data de 14 decembrie.

Reprezentanţii firmei spun că aceste verificări sunt cele care se efectuează periodic, exact ca în cazul primăriilor.

“Noi am fost înştiinţaţi de către Curtea de Conturi, de aceste verificări, încă din data de 7 august, printr-o adresă care are următorul enunţ: conform programului de activitate al Curţii de Conturi pe anul 2018 vă comunicăm că în perioada 26.11. 2018 – 14.12.2018 urmează să efectuăm o acţiune de control cu tema Controlul situaţiei evoluţiei şi modul de administrare a patrimoniului public şi privat al Unităţii Administrativ Teritoriale, de către Register A de interes local şi societăţi comerciale cu capital integral sau majoritar al UAT pe anul 2017 la entitatea Meridian 22 S.A Lugoj. Este un control normal, care se face la toate primăriile şi societăţile cu capital de stat la o anumită perioadă de timp. La noi Curtea de Conturi nu a mai fost de cinci ani, pentru a face o verificare generală. Inspectorii au mai fost în urmă cu doi ani, dar doar pe auditul performanţei activităţii de apă şi canal”, a declarat Florin Iovescu, director Meridian 22.

Primarul Francisc Boldea întăreşte spusele şefului de la Meridian.

”Odată la trei sau cinci ani, Curtea de Conturi desfăşoară controale de rutină care se întind de la jumătatea lui noiembrie, până la jumătatea lui decembrie. Ca fiecare societate comercială, îşi are bilanţul ei şi execuţia lor bugetară este verificată”, spune primarul Francisc Boldea.

Situaţia în care se află staţia de epurare a apelor menajere din Lugoj a creat o stare de incertitudine la Meridian 22, mai ales că recent, Consiliul Local Lugoj a votat asocierea municipiului la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal. Acest fapt face posibilă cedarea reţelelor de apă-canal către operatorul unic Aquatim. (sursa: redeşteptarea.ro)

Comentarii

comentarii