Acasă Actualitate Mieii se sacrifică de Paşti în Piaţa Badea Cârţan

Mieii se sacrifică de Paşti în Piaţa Badea Cârţan

DISTRIBUIȚI

Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) Timiş a autorizat un singur punct de sacrificare a mieilor în Timişoara în perioada sărbătorilor pascale – Piaţa Badea Cârţan. Al doilea punct din judeţul Timiş pentru sacrificarea mieilor va fi în Lugoj. Dacă primarii din Timiş au cereri pentru a se putea sacrifica miei la ei în localitate, aceştia vor putea să se adreseze DSV pentru a le fi aprobat acest punct de tăiere a mieilor, chiar dacă sunt din zona rurală.

„În funcţie de cerinţele primăriilor, DSV Timiş poate organiza puncte de tăiere in localităţile rurale din judeţ. De asemenea, vom publica în curând programul de lucru al medicilor veterinari pentru perioada 1 – 14 aprilie. Ei vor asigura şi permanenţa sâmbăta şi duminica”, spune Adrian Popa, directorul DSV Timiş.

Cei care vând carne de miel sau animale vii trebuie să respecte câteva condiţii stricte: să deţină un certificat de producător, să aibă carnet de sănătate pentru ovine şi certificat sanitar – veterinar. Transportul animalelor trebuie făcut cu mijloace care să asigure bunăstarea mieilor.

Comentarii

comentarii