Acasă Actualitate Terasele din parcurile timişorene – nu oriunde şi nu oricum

Terasele din parcurile timişorene – nu oriunde şi nu oricum

DISTRIBUIȚI

terase uniriiNicolae Robu: „Dacă se va da aprobare pentru vreo terasă în vreun parc, atunci asta se va întâmpla fără afectarea negativă a acelui parc”

Se discută mult pe marginea amplasării teraselor în parcurile Timişoarei. Unii au mers până acolo încât au spus că parcurile urbei de pe Bega se vor transforma în birturi. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că nici nu se pune problema de aşa ceva. „Direcţia de Urbanism a făcut o propunere de amplasamente pentru terase în unele dintre parcuri. Propunerea mi-a parvenit acum o oră la birou, nu am apucat să o văd, dar vreau să îi asigur pe toţi timişorenii că dacă se va da aprobare pentru vreo terasă în vreun parc, atunci asta se va întâmpla fără afectarea negativă a acelui parc, în nici o privinţă. E posibil să ajungem la concluzia că nici un parc nu se potriveşte să găzduiască vreo terasă”, spune Robu.

„Nu este bine să fim cu mentalitate de taliban nici în privinţa interdicţiei de a avea terase în unele parcuri”

Primarul urbei de pe Bega consideră că în Parcul Copiilor trebuie pus în valoare acel spaţiu ce a fost gândit ca un spaţiu comercial şi trebuie făcută şi o terasă conexă lui, dar unde să se poată bea apă, suc, cafea, unde se poate servi o îngheţată, o prăjitură, nu terase gen birturi. „Nu-mi pot imagina un loc potrivit pentru o terasă în Parcul Rozelor, poate cei de la Urbanism şi-au putut imagina şi asta. Nu este bine să fim cu mentalitate de taliban nici în privinţa interdicţiei de a avea terase în unele parcuri. Oraşe precum Viena au găsit soluţii de a avea terase în anumite parcuri. Este chiar inacceptabil să deschidem calea înspre crearea de terase oriunde şi oricum. Dacă se va crea vreo terasă, ea va fi făcută în termenii cei mai civilizaţi, astfel încît timişorenii să aibă un plus de bucurie de pe urma ei”, spune Robu.

Comentarii

comentarii