Acasă Actualitate Traian Stoia perseverează: vom avea terase în parcuri

Traian Stoia perseverează: vom avea terase în parcuri

DISTRIBUIȚI

pl3 Small

Viceprimarul Traian Stoia a prezentat vineri, 17 mai, câteva schiţe ale teraselor care ar urma să fie amplasate în parcurile din Timişoara. Stoia spune că aceste schiţe au fost realizate de tineri arhitecţi şi sunt doar orientative.

„Aceste schiţe sunt nişte modele, nu trebuie neapărat să arate în această formă. Lucrurile vor fi stabilite după ce vom discuta şi cu cei care sunt interesaţi de acest proiect”, a spus Stoia.

 

Bani la bugetul local

Traian Stoia spune că este normal ca şi Timişoara să aibă terase în parcuri, aşa cum se întâmplă, de altfel, şi în alte oraşe importante din lume. Aceste terase ar urma să aducă venituri frumoase la bugetul local. „Toate oraşele mari din lume au astfel de terase. Este normal ca şi noi să avem terase de bun-gust în parcurile din oraş. Vizitatorii trebuie să poată servi o îngheţată şi o răcoritare, atunci când se plimbă prin parcuri. Nu sunt adeptul băuturilor spirtoase şi nu vreau să se comercializeze la viitoarele terase, în schimb o bere cred că se poate consuma. Aceste terase vor aduce cu siguranţă bani importanţi la bugetul local, însă nu ştim în prezent despre ce sume este vorba. Cert este că ele vor fi mari”, a mai spus Stoia

Contracte clare

Traian Stoia nu mai vrea ca Primăria Timişoara să încheie contracte păguboase, din care să nu se aleagă cu nimic. Stoia spune că aceste contracte vor fi clare şi banii vor fi încasaţi în avans. „Nu mai vreau contracte păguboase pentru municipalitate, aşa cum s-a întâmplat cu concesionarea cimitirelor din oraş, acolo unde s-au adunat datorii de milioane de euro, pe care nu le plăteşte nimeni şi suntem nevoiţi să ne căutăm dreptatea în instanţă. Aceste contracte vor fi clare, iar cine nu plăteşte va fi dat afară din locaţie şi nu se va putea adresa justiţiei”, a mai spus Stoia. Proiectul de hotărâre de amplasare a teraselor în parcuri a fost votat de aleşii locali în urmă cu mai multe luni. Astfel, primăria va identifica locaţiile unde se pretează amplasarea de terase în parcuri, iar acele locuri vor fi scoase la licitaţie.

Comentarii

comentarii