Acasă Actualitate Lucrările la Pasajul Jiul ar putea începe în acest an

Lucrările la Pasajul Jiul ar putea începe în acest an

473
DISTRIBUIȚI

pasaj jiulSubpasajele Timişoarei sunt locurile unde de obicei se gâtuieşte circulaţia. De obicei acolo unde vezi cozi de jumătate de oră, şoferi nervoşi, claxoane şi oameni care citesc cărţi sprijinte de volan, ei bine, acolo este vreun pasaj unde traficul se blochează, datorită faptului că e îngust şi maşinile sunt nevoite să stea, să se îmbulzească… Acum însă, trei pasaje din Timişoara – Jiul, Popa Şapcă şi Solventul – sunt gata să intre în şantier – mai precis se lărgesc şi se gândeşte o altă abordare pentru a nu se mai întâmpla astfel de blocaje.

Jiul, subpasajul din Circumvalaţiunii, locul unde cozile sunt de-a dreptul dureroase, se pare că va intra primul în şantier…

Nicolae Robu: „Mai simplu este de realizat pasajul Jiul”

Primarul Timişoarei Nicolae Robu spune că a avut o ântâlnire cu proiectanţii celor trei subpasaje – Popa Şapcă, Jiul şi Solventul. „Sunt soluţii bune cele propuse şi, evident, după discuţiile purtate şi cu comisia de circulaţie şi specialişti de la direcţia tehnică s-au mai adus anumite ajustări şi am mai lansat o serie de modificări în proiecte. Noi ne dorim ca în acest an un pasaj să-l realizăm. Avem în analiză şi ideea de a lansa execuţia tuturor pasajelor pe credit furnizor – se lansează un obiectiv pentru execuţie, iar firma care vine cu oferta pentru execuţie vine şi cu banii, iar primăria rambursează, în rate convenite conform condiţiilor de licitaţie pe parcursul unui număr de ani. Nu ştiu dacă vom aplica la această variantă,. Avem foarte multe şantiere în derulare şi nu cred că suportă oraşul să avem şantiere în toate aceste trei zone lucrări în acelaşi timp. Mai simplu este de realizat pasajul Jiul. Lucrarea de la Jiul este mai simplă. Unul dintre acestea două: Jiul sau Popa Şapcă, va fi primul. Înclin să cred că mai degrabă Jiul, dar nu e o decizie luată”, spune Robu. Lucrările ar putea începe doar spre sfârşitul anului. Dacă iarna vine devreme, atunci abia în primăvara lui 2014.

 

Comentarii

comentarii