Acasă Actualitate Cea mai urâtă poartă din Timişoara se află în cartierul Iosefin (VI)!

Cea mai urâtă poartă din Timişoara se află în cartierul Iosefin (VI)!

DISTRIBUIȚI

cea mai urata poarta din IosefinCu siguranţă că, dacă am face un clasament al celor mai urâte şi degradate porţi din frumosul cartier Iosefin din Timişoara, această poartă ar fi pe primul loc.
Nu numai că este respingătoare, dar este evident că de foarte mulţi ani nu a mai fost vopsită. În plus, din cauza ploilor şi a umezelii a putrezit. Lemnul este scorojit şi plin de praf şi mizerie, mânerul este ruginit, iar în partea de sus, unde cândva exista geam, acum nu mai este nimic. În concluzie, poarta este oribilă şi de neacceptat într-un oraş cu pretenţii cum e Timişoara, aflată în campania pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021! Totuşi proprietarilor clădirii nu le pasă. Cum se tolerează o asemenea mizerie şi urâţenie, chiar la intrare?

Iată ce spune Hotărârea Consiliului Local nr. 371 din 2007:
Asociaţiile de proprietari-locatari, proprietarii de gospodării individuale şi cetăţenii care locuiesc în imobile cu două sau mai multe apartamente au următoarele obligaţii cu privire la întreţinerea şi păstrarea curăţeniei clădirilor, locuinţelor, anexelor gospodăreşti, incintelor, împrejmuirilor acestora, arterelor de circulaţie, a locurilor publice şi a menţinerii esteticii municipiului: a) să întreţină curăţenia locuinţelor pe care le deţin în proprietate sau cu chirie, a anexelor gospodăreşti, a curţilor şi împrejmuirilor acestora; b) să efectueze prin operatorii specializaţi, lucrările de deratizare şi dezinsecţie, în termen de 5 zile de la constatarea apariţiei rozătoarelor sau insectelor; c) să asigure periodic curăţarea faţadelor locuinţelor şi a altor construcţii amplasate la fleitul străzii, tencuirea şi zugrăvirea periodică a acestora, înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor degradate; d) să întreţină în stare corespunzătoare împrejmuirea imobilelor şi acolo unde este cazul să asigure curăţirea şi întreţinerea permanentă a şanţurilor şi podeţelor în zona acestora; e) să asigure şi să menţină curăţenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum şi în jurul garajelor pe care le deţin sub orice formă legală. Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează contravenţional cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei în cazul persoanelor fizice. De asemenea, instituţiile publice, agenţii economici şi celelalte persoane juridice sunt obligate să ia măsuri pentru asigurarea întreţinerii curăţeniei şi îmbunătăţirii aspectului edilitar al clădirilor, curţilor, împrejmuirilor, căilor de acces, precum şi a străzilor, drumurilor şi zonelor verzi aferente acestora.

Comentarii

comentarii