Acasă Eveniment DIICOT Timişoara a reţinut patru persoane care înşelau bătrâni şi le luau...

DIICOT Timişoara a reţinut patru persoane care înşelau bătrâni şi le luau casele

DISTRIBUIȚI

Procurorii DIICOT Timişoara au reţinut patru persoane, care păcăleau în special bătrâni, cărora le luau locuinţele, ajungând până la a-i obliga să semneze actele de vânzare-cumpărare. Cele patru persoane au fost prezentate marţi la instanţă pentru emiterea unor mandate de arestare preventivă.
DIICOT cercetează mai multe persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, lipsire de libertate în mod ilegal, spălare de bani, fals şi uz de fals. Potrivit DIICOT, Marius Ilie Gabor a constituit o reţea la care au aderat Cristian Gheorghe Bulc,Teofil Gabor, Alexandra Isabela Crăciun, precum şi alte persoane. Modul lor de acţiune era păcălirea unor persoane, în special bătrâni, pe care, prin diverse mijloace frauduloase, îi constrângeau sau îi induceau în eroare, determinându-i să încheie contracte prin care îi deposedau de imobilele deţinute.
Astfel, ei imobilizau victimele într-o zonă izolată, le dădeau alcool şi apoi le puneau să semneze. Imobilele erau vândute, pentru a se îngreuna anularea contractelor şi pentru obţinerea unor sume de bani substanţiale de către membrii grupării.
Părţile vătămate erau sechestrate în imobile aflate în zone izolate, lipsite de orice mijloc de comunicare cu exteriorul şi neavând posibilitatea de a părăsi locaţia, pentru a le împiedica să sesizeze autorităţile. Procurorii continuă cercetările pentru găsirea tuturor victimelor.
Sursa NewsIn
 

Comentarii

comentarii