Acasă Cultura A apărut revista “Bijuterii arhitecturale din patrimoniul judeţului Timiş”, de promovare a...

A apărut revista “Bijuterii arhitecturale din patrimoniul judeţului Timiş”, de promovare a obiectivelor turistice, cofinanţată de Consiliul Judeţean Timiş

DISTRIBUIȚI

Un patrimoniu arhitectural atât de bogat cum este cel al municipiului Timişoara dar şi al judeţului Timiş, mai mult sau mai puţin cunoscut de localnici şi de potenţialii turişti străini, are calităţi de a fi promovat în rândul acestora. Iar demersul este potenţat în contextul proiectului Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023, care trebuie să deschidă perspectiva transformării unor astfel de obiective în puncte de dezvoltare economică, turistică şi de agrement pe termen lung.

Cele mai importante obiective descrise sunt din Timişoara, Lugoj şi Buziaş, care sunt de altfel şi principalii poli de dezvoltare economică şi turistică ale judeţului.

Toate acestea au concurat la apariţia revistei bilingve, română și engleză, “Bijuterii arhitecturale din patrimoniul judeţului Timiş”, lucrare cofinanţată de Consiliul Judeţean Timiş şi editată de Uniunea Europeană Banat din România (preşedinte Lia Lucia Epure). Tipar executat de Waldpress.

Comentarii

comentarii