Acasă Actualitate A fost predat amplasamentul şantierului de extindere a drumului de acces spre...

A fost predat amplasamentul şantierului de extindere a drumului de acces spre autostrada A1 – Video

955
DISTRIBUIȚI

Şantierul pentru extinderea la patru benzi a drumului de legătură dintre Centura Timişoarei şi nodul de urcare pe autostrada A1 face un nou pas spre a deveni realitate, după ce, vineri, amplasamentul a fost predat constructorului. Investiţia reprezintă unul dintre cele două tronsoane ale drumului judeţean care va asigura legătura dintre Timişoara şi A1.

„Am obținut autorizația de construire pentru acest drum județean foarte important, sunt 10 km de drum jud, până la autostradă, centură și intrarea în Timișoara prin Dumbrăvița. Toţi operatorii de utilităţi sunt prezenţi pentru şedinţa tehnică şi preluarea amplasamentului. Săptămâna viitoare vom emite ordinul de începere a lucrărilor, iar constructorul va începe să-și pregătească terenul pentru a intra efectiv în lucrări. Din punctul de vedere al documentației suntem pregătiți, conform legislației, având autorizația de construire putem începe lucrările”, a declarat Călin Dobra, preşedintele Consliului Judeţean Timiş.

Încep lucrările pentru extinderea la 4 benzi a drumului Timișoara – Dumbrăvița – A1. Astăzi, am predat amplasamentul constructorului, iar luni semnăm ordinul de începere a lucrărilor.#timisulmergecudobra#giarmatamergecubunescu#dumbravitamergecumalac

Publicată de Călin Dobra pe Vineri, 4 septembrie 2020

Proiectul iniţial a fost extins, iar acum sunt prevăzute o serie de lucrări şi în zona parcului industrial de la Giarmata, se vor face alveole pentru staţii de auzobuz, dar vor fi şi amenajări în partea rezidenţială la Dumbrăviţa.

„Prin prisma modificărilor din cadrul proiectului am decis să rezolvăm partea industrială la Giarmata, dar şi rezidenţial la Dumbrăvița. S-a mărit valoarea contractului, suntem undeva la aproximativ 60 de milioane de lei. Va fi un acces mult mai facil la autostradă, vor fi realizate sensuri giratorii, vom elimina semaforizarea în mare parte în Dumbrăvița, prin aceste sensuri giratorii, care vor fluidiza traficul . Realizăm alveole pentru staţii de autobuz ”, conform lui Călin Dobra.

Comentarii

comentarii