Acasă Administraţie A început construcția spitalului de psihiatrie de la Căpâlnaș

A început construcția spitalului de psihiatrie de la Căpâlnaș

542
DISTRIBUIȚI

Aradul va avea un spital nou de psihiatrie la Căpâlnaș, după ce fosta clădire a fost retrocedată. Investiția este finanţată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar valoarea contractului este de peste 4,5 milioane de euro.

Noul spital se întinde pe o suprafaţă de de 5385 de metri pătrați şi va avea trei nivele cu circuite medicale moderne, curte destinată activităţii recreative, servicii de alimentaţie în minim trei mese de bază, consiliere psihologică specializată şi programe de terapie ocupaţională. Saloanele vor avea doar două paturi spre deosebire de actualul spital unde sunt de şase paturi. Vor creşte calitatea actului medical, confortul şi siguranţa pacienţilor.

Termenul de finalizare a noului Spital de Psihiatrie de la Căpâlnaş este de 24 de luni de la semnarea contractului. Până acum s-au executat săpăturile pentru talpa de fundare a celor trei corpuri care vor alcătui noul sediu şi s-a turnat betonul de egalizare. În prezent proiectul se află în etapa de execuţie a armăturilor şi stâlpilor, urmând să aibă loc cofrarea şi turnarea fundaţiei.

Comentarii

comentarii