Acasă Actualitate A început Festivalului Plai. Concerte și peste 60 de activități la Muzeul...

A început Festivalului Plai. Concerte și peste 60 de activități la Muzeul Satului Bănățean

DISTRIBUIȚI

Cea de a 17-a ediție a Festivalului Plai a început, vineri, 9 septembrie, la Muzeul Satului Bănățean. Timp de trei zile, vom avea concerte de world music, proiecții de filme, teatru, expoziții multimedia, foodcourt și peste 60 de activități inedite.  
 
„Arată foarte plin Plai-ul acestei ediții. Avem nouă concerte world music, proiecții de film, teatru, expoziții multimedia, discuții cu artiștii, foodcourt, avem peste 60 de proiecte noi sau vechi. Plai a început în 2006 cu gândul de a face cunoscut Muzeul Satului Bănățean. La început țineam evenimentul în partea din față. După noi au venit și alții să facă festivaluri. Am zis să venim cu ceva nou și în 2019 ne-am mutat în partea din spate. De data asta am deschis și zona de lac, chiar și pontonul din mijlocul lacului e folosit. Toate curțile caselor muzeului sunt ocupate de noi, totul se schimbă timp de trei zile. Plai nu a fost niciodată doar un festival de muzică. Anul acesta am mutat și scena. Acum e cumva în mijloc, e cumva punctul central din acest an”, a spus Flavia Buzgar, de la Centrul Cultural Plai. 
 
Anul acesta, Plai a pregătit nouă concerte, câte trei pe zi. Vineri, în prima zi, au cântat Zoli Toth, Orchestra Mendoza și Salvador Duran (din Mexic și Statele Unite ale Americii) și Buika din Spania, o cântăreață cunoscută, care în 2021 a scos un album cu Carlos Santana. 
 
Astăzi vor concerta Tumbe, Monsieur Doumani din Cipru și Oumou Sangare, cea mai cunoscută artistă din Mali. 
 
Duminică, 11 septembrie, sunt programați pe scenă Ikaru din Turcia, Bcuc din Africa de Sud și Trade Attack din Estonia. 
 
Un abonament de week-end costă 150 lei, iar biletele pentru o zi de festival vor putea fi achiziționate la 100 lei. 

Comentarii

comentarii