Acasă Administraţie ABAB Timișoara îi invită pe bănățeni să participe la realizarea planului de...

ABAB Timișoara îi invită pe bănățeni să participe la realizarea planului de luptă cu inundațiile. Programul

469
DISTRIBUIȚI

Admininstrația Bazinală de Ape Banat Timișoara a pregătit calendarul și programul de lucru privind activitățile de participare a publicului și etapele cheie de realizare a Planului de Management Bazinal Banat (PMB), a Planului Național de Management (PNM), precum și a Planului de Management al Riscurilor la Inundații Banat. De aceea, Titu Bojin, directorul ABAB, îi îndeamnă pe locuitorii interesați de bunul mers al lucrurilor să participe la aceste dezbateri și să își spună punctul de vedere.

Programul :

În decembrie 2018, ABAB a publicat calendarul şi a programul de lucru în scopul realizării PMB Banat și PMRI Banat (2022-2027), precum și a măsurilor de informare-consultare a factorilor interesați;

Consultarea publicului privind calendarul şi programul de lucru are loc în perioada decembrie 2018 –iunie 2019 . Publicarea problemelor importante de gospodărire a apelor în Spațiul Hidrografic Banat – în decembrie 2019. Publicarea problemelor importante de gospodărire a apelor în Spațiul Hidrografic Banat – decembrie 2019. Consultarea publicului privind problemele importante de gospodărire a apelor și revizuirea documentului, dacă este cazul – decembrie 2019 -iunie 2020. Publicarea evaluării preliminare a riscului la inundaţii- martie 2019. Publicarea hărţilor de hazard privind inundaţiile; publicarea hărților de risc privind inundaţiile; martie 2020;

Publicarea proiectelor PMB Banat și PMRI Banat – decembrie 2020. Consultarea publicului şi colectarea comentariilor privind proiectele PMB Banat și PMRI Banat; PMB: decembrie 2020-iunie 2021- PMRI: iunie – decembrie 2021. Publicarea Planului de Management actualizat al Spațiului Hidrografic Banat, a Planului Naţional de Management actualizat și a Planului de Management actualizat al Riscului la Inundații : PMB: decembrie 2021: PMRI: decembrie 2021- martie 2022.

Etapele și activitățile cheie în conformitate cu Directiva Cadru Apă pentru cel de-al 3-lea ciclu de planificare.

Elaborarea documentului privind problemele importante de gospodărire a apelor în Spațiul Hidrografic Banat – decembrie 2019; elaborarea proiectelor Planului de Management actualizat al Spațiului Hidrografic Banat, a Planului Naţional de Management actualizat – decembrie 2020; elaborarea Planului de Management actualizat al Spațiului Hdrografic Banat, a Planului Naţional de Management actualizat – decembrie 2021; raportarea către Comisia Europeană a Planului Naţional de Management actualizat -martie 2022.

Comentarii

comentarii