Acasă Actualitate Absolvenţii de la UVT sunt aşteptaţi în asociaţia Alumni

Absolvenţii de la UVT sunt aşteptaţi în asociaţia Alumni

DISTRIBUIȚI

“Credem că această asociaţie Alumni va deveni chiar importantă”, spune rectorul Universităţii de Vest Timişoara, prof. univ. dr. Ioan Talpoş
Ioan TalposUniversitatea de Vest Timişoara (UVT) are un mare proiect. Acela de a-i reuni pe toţi absolvenţii instituţiei sub umbrela unei asociaţii ce poartă numele “Alumni”. Această asociaţie are ca scop strângerea legăturilor între absolvenţi şi implicarea acestora în susţinerea profesional-ştiinţifică, managerială şi economică a UVT. Asociaţia va organiza, printre altele, întâlniri, reuniuni, conferinţe, seminarii şi mese rotunde. Scopul principal este acela de a contribui la realizarea şi consolidarea relaţiilor de colaborare dintre absolvenţii din toate promoţiile, promovarea imaginii UVT şi a absolvenţilor acesteia, promovarea cercetării ştiinţifice şi sprijinirea activităţilor în acest sens ale foştilor studenţi ai universităţii. Iar studenţii acestei universităţi sunt împrăştiaţi în întreaga lume.

Bază de date şi pagină de internet
“Alumni este o asociaţie care se va înfiinţa a nivelul universităţii şi va avea filiale sau secţii la nivelul fiecărei facultăţi. Pentru unele avem deja fişa de înscriere online. Primii dintre membri acestei asociaţii vom fi chiar noi, cadrele didactice din facultate, care am terminat Universitatea de Vest. Credem că această asociaţie Alumni va deveni chiar importantă. Va fi benevolă înscrierea. Avem nevoie de dumneavostră, universitatea este a dumneavoastră, a noastră, ea rămâne mereu deschisă pentru absolvenţii săi”, spune rectorul Universităţii de Vest Timişoara prof. univ. dr. Ioan Talpoş. Se va realiza o bază de date, actualizabilă periodic, cu membrii asociaţiei şi informaţii despre aceştia şi o pagină de internet ce va facilita contactul între absolvenţi, accesul la baza de date şi la informaţii de interes pentru absolvenţii UVT.

Absolvenţii africani
“Avem destui absolvenţi ai Universităţii de Vest în străinătate. Şi pe aceia dorim să îi cooptăm în această asociaţie. Unul din proiectele mele este să aducem în ţară la o întâlnire absolvenţii africani. Avem absolvenţi africani care au absolvit aici, care sunt în poziţii importante în ţările lor. O să intrăm în corespondenţă cu ei, pe aceia pe care-i găsim am vrea să-i invităm la o întâlnire aici la Timişoara ce va avea loc până la sfârşitul anului. Dorim să reluăm programul de pregătire a bacalaureaţilor africani., Şi ei doresc acest lucru”, mai spune Ioan Talpoş.

Comentarii

comentarii