Acasă Sport UPDATE: Fluturaşii şi Blănarii în finala Pepsi Footvolley

UPDATE: Fluturaşii şi Blănarii în finala Pepsi Footvolley

DISTRIBUIȚI

Turneul Pepsi Footvolley de la Timişoara a ajuns la final. După ce 84 de echipe şi-au disputat locurile în finală acestea au fost adjudecate de echipele formate din Cristian Damiuţă şi Romică Buia (Fluturaşii) şi de cea formată din Mircea Şchiopu şi din Ionuţ Pinta (Blănarii). Ambele echipe s-au calificat în finala de la Mamaia. 

Fotbal, nisip, jucători de fotbal şi fete frumoase – aceasta este combinaţia perfectă cu ajutorul căreia Pepsi lansează primul turneu de Footvoley din România. Turneul se va desfăşura în perioada 3 iulie – 2 august în 4 oraşe din România. Prima etapă va avea loc la Timişoara, între 3 şi 5 iulie în Complexul Studenţesc. Apoi turneul va continua cu etapa de la Bucureşti, programată între 10 şi 12 iulie în Parcul Tineretului. Pentru etapa a 3-a precum şi pentru Marea Finală, Turneul se va muta la Mamaia pe Plaja Flora. Ultimele două etape sunt programate pentru 24 – 26 iulie şi pentru 1-2 august.
Footvolley este o îmbinare frumoasă a două sporturi foarte apreciate: volei de plajă şi fotbalul pe nisip. Totul a început în urmă cu 35 de ani, pe plajele din Copacabana, Rio de Janeiro, Brazilia. Iniţial a fost gândit ca o metodă de antrenament pentru fotbaliştii profesionişti. Footvolley-ul se joacă pe un teren de 18×9 m împărţit de un fileu de 2 m. Echipele sunt formate din câte doi jucători, dintre care unul are rol de căpitan. Jucătorii lovesc mingea peste fileu cu capul, pieptul şi picioarele. Atingerea acesteia cu mâna este interzisă, fiind penalizată. Pentru cei înscrişi în turneul Pepsi Footvolley, echipamentul de joc va fi asigurat de către organizatori.
Pentru prima etapă a turneului, ce va avea loc în perioada 3-5 iulie la Timişoara, în Complexul Studenţesc, Pepsi aduce plaja în mijlocul oraşului. Înscrierile pentru prima etapă a Turneului Pepsi Footvolley, la care sunt aşteptaţi toţi cei pasionaţi de fotbal, se pot face online la adresa http://meciuri.footvolley.ro/ sau cu începere de vineri la locul evenimentului. Calificările pentru finala locală din Timişoara vor începe sâmbătă de la ora 10.00, iar finala va avea loc duminică cu începere de la ora 12.00. Câştigătorii turneului se califică direct pentru finala de la Mamaia de pe data de 2 august.
Fiecare jucător înscris în meciurile din grupe va primi câte un tricou. Cei care acced în faza optimilor primesc câte o minge Pepsi Footvolley. Cei care trec de fazele eliminatorii, dar se opresc înainte de finale câştigă un echipament complet de sport. Cele două echipe care joacă finala turneului local câştigă un week-end gratuit la mare, la Marea Finală a Turneului Pepsi Footvoley, unde se vor lupta pentru marele premiu pus în joc: o săptămână la Chelsea Football Club. Accesul publicului la acest eveniment este gratuit.

Comentarii

comentarii