Acasă Cultura “Academia de Flaut”, un masterclass, sprijinit de Rotary Opera Timişoara

“Academia de Flaut”, un masterclass, sprijinit de Rotary Opera Timişoara

722
DISTRIBUIȚI

Timişoara, oraşul în care, în urmă cu mai bine de două veacuri, publicul meloman asculta premiera operei mozartiene “Flautul fermecat” (1796), a fost din nou sedus, recent, de armoniile celui mai vechi instrument muzical.

De această dată, în cadrul unui masterclass, “Flautul de aur”, la care 14 tineri din întreaga ţară au participat, în perioada 3 – 11 iulie, îndrumaţi de maestrul Matei Ioachimescu.

Matei Ioachimescu, flautist român de renume internaţional, este absolvent al Universităţii de Muzică din Viena, oraş în care s-a stabilit, iar din toamna acestui an va fi şi cadru didactic universitar al Facultăţii de Muzică şi Teatru din Universitatea de Vest Timişoara.

Prin acest masterclass, susţinut în cadrul Academiei de Flaut, maestrul Matei Ioachimescu a dorit să le transmită mai departe, tinerilor talentaţi, o parte din cunoştinţele teoretice, alături de sensibilitate şi pasiunea pentru flaut, primite din ţara de origine.

Maestrul Matei Ioachimescu şi profesorii implicaţi alături de acesta, pianista Roxana Ardeleanu şi flautistul Dumitru Palagniuc, au susţinut un concert de excepţie în sala Liceului “Ion Vidu”, intitulat “Flute Fantasia”, iar ultima zi a fost dedicată concertului emoţionant al tinerilor flautişti.

Acest masterclass a fost primul proiect al Clubului Rotary Opera Timişoara din anul rotarian 2021-2022.

Clubul Rotary Opera Timişoara, recunoscut deja pentru implicarea în numeroase proiecte ce vizează educaţia prin cultură, a sprijinit buna desfăşurarea a proiectului şi a pus bazele următoarelor acţiuni în cadrul Academiei de Flaut, după cum afirmă preşedintele Clubului Rotary Opera Timişoara 2021-2022, doamna Liliana Cismariu.

Comentarii

comentarii