Acasă Actualitate Academicianul Lucian Liviu Albu, DOCTOR HONORIS CAUSA la Universitatea „Aurel Vlaicu” din...

Academicianul Lucian Liviu Albu, DOCTOR HONORIS CAUSA la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

DISTRIBUIȚI

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a conferit vineri, 7 decembrie, titlul de DOCTOR HONORIS CAUSAacademicianuluiLucian Liviu Albu, un remarcabil economist, o personalitate a lumii economice românești și europene. La eveniment au participat zeci de cadre didactice și studenți. „Domnia sa a reușit să coopteze în jurul său tineri cercetători deopotrivă cu mari nume ale economiei mondiale, unii dintre ei laureați ai Premiului Nobel pentru Economie. A știut să dăruiască din vasta sa cunoaștere tinerei generații și, în același timp, prin cercetările sale, să atragă respectul și  admirația specialiștilor în domeniu.Primirea academicianului Lucian Liviu Albu în comunitatea noastră academică reprezintă un mare și important câștig”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

Lucian Liviu Albu este unul dintre cei mai prestigioși economiști ai României. Este membru al Academiei Române din anul 2013 şi director al Institutului de Prognoză Economică din 1998,  profesor la Academia de Studii Economice din București în cadrul DOFIN – Doctoral School of Finance and Banking și la Universitatea Ecologică din București, unde predă cursuri de econometrie financiară și econometrie. A fost profesor asociat la Leicester University (1997), Staffordshire University (2004) și Catholic University of Leuven (2005). În anul 2016, academicianul Lucian Liviu Albu a fost primit în ACADEMIA EUROPAEA (The Academy of Europe), iar din anul 2017 este membru al EBES – Eurasia Business and Economics Society și GLO – Global Labor Organization.

În anul 2000 a fost numit Ministru al Muncii și Protecției Sociale, funcție în care s-a remarcat prin implementarea unor reforme care au eficientizat sistemul de protecție socială din România.Vizibilitatea științifică internaţională este confirmată prin cele peste 1000 citări şi referinţe şi un indice Hirsch 16 (conform Google Academic şi Google Scholar). Deasemenea putem aminti că ocupă un loc între 3000 și 4000 pe plan mondial dintr-un total de peste 50.000 de autori înregistrați la REPEc și prima poziție din România în acest clasament. A publicat peste 45 de cărți dintre care 5 ca unic autor, 17 în coordonare (dintre care 11 unic coordonator), 6 ca prim autor și 20 ca și coautor sau autor de capitole, la edituri faimoase din Occident precum: Springer-Verlag, Nova Science Publishers, Aldershot: Avebury UK, Brookfield USA, FrancoAngeli Editore. 45 dintre cărți sunt înregistrate la WorldCat și sunt inventariate în peste 2500 biblioteci din țările OECD.

Comentarii

comentarii