Acasă Economic Achiziția Business City Center Timișoara de către NEPI este inclusă în topul...

Achiziția Business City Center Timișoara de către NEPI este inclusă în topul celor mai mari cinci tranzacții ale ultimului an

433
DISTRIBUIȚI

Topul celor mai mari achiziții din 2011 evidențiază faptul că Reff și Asociații SCA a asistat cea mai mare tranzacție din ultimul an în imobiliare, și anume achiziția de 80 de milioane de euro a complexului de birouri de clasă A Business City Center din Timișoara de către New Europe Property Investments plc (NEPI). 

Firma de avocatură marchează astfel a treia performanță de acest fel, după mandatele asemănătoare din 2009 și 2010. În ediția din acest an a clasamentului Top Tranzacții, Ziarul Financiar a desemnat achiziția Business City Center din Timișoara ca fiind tranzacția anului în imobiliare, pe locul cinci ca valoare în clasamentul general al achizițiilor din 2011 și primele luni ale anului 2012. Reff și Asociații a asistat și alte două tranzacții încheiate anul trecut de către fondul de investiții NEPI, ce figurează pe locurile 5 și  6 în clasamentul tranzacțiilor imobiliare: preluarea a 50% din proiectul Ploiești Mall, respectiv a 50% din dezvoltarea Victoria City.  De asemenea, o altă tranzacție listată în acest an de Ziarul Financiar printre cele mai semnificative tranzacții ale anului 2011 și asistată de Reff și Asociații de partea vânzătorului este preluarea Fatrom de către DSM Nutritional Products. Per ansamblu, valoarea totală a tranzacțiilor de tip M&A asistate de Reff și Asociatii în 2011 a ajuns la 300 de milioane de euro. „Nivelul la care operează echipa noastră este încă o dată recunoscut printr-un clasament care ne onorează”, spune Alexandru Reff, Partener Reff și Asociații. „Colaborarea noastră cu fondul de investiții NEPI a marcat, în ultimii trei ani, tranzacții de referință în acest domeniu, într-un moment în care atât piața de profil, cât și activitatea M&A evoluează cu dificultate. Implicarea în aceste proiecte și în general colaborarea cu unul dintre cele mai active fonduri de investiții din România este un privilegiu care ne oferă mari satisfacții”.

În ultimii trei ani, echipa Reff și Asociații a mai asistat NEPI pe parcursul proceselor de achiziție a centrelor comerciale Iris Shopping Center Pitești, European Retail Park Brăila (deal-ul anului 2009 în domeniul imobiliar în România) și preluarea complexului de birouri Floreasca Business Park din București (cea mai mare tranzacție a anului 2010 în imobiliare). Portofoliul M&A al Reff și Asociații numără și alte tranzacții listate în edițiile anterioare ale clasamentului Top Tranzacții; de exemplu, achiziția Romcard de către Provus Service Provider și tranzacția Greiner Packaging – Amplast, în 2010. Performanțele la nivel local generează recunoaștere internațională la cel mai înalt nivel, având ca rezultat o ascensiune în ghidurile juridice internaționale. Ediția din acest an a Legal 500 Europe, Middle East & Africa clasează Reff și Asociații printre cele mai importante zece case de avocatură în ariile de practică financiar-bancar, piețe de capital și imobiliare și recomandă serviciile oferite de avocații acesteia pentru aria de practică fuziuni și achiziții. 
Reff și Asociaţii este societatea de avocați afiliată Deloitte România, operând împreună cu practica multidisciplinară a Deloitte România și cu rețeaua internațională de avocați care colaborează cu Deloitte pe plan global. Avocații din cadrul Reff și Asociații au experiență în tranzacții complexe, adresând problematica juridică din perspectiva multidiscplinară și în considerarea bunelor practici internaționale. Apartenența la echipa multidisciplinară a Deloitte permite oferirea unor soluții complete la problemele clienților. Avocații Reff și Asociații oferă servicii la cel mai înalt nivel care se bazează atât pe experiența juridică, cât și pe utilizarea unor proceduri inovatoare. Abordarea globală și sistematică a aspectelor analizate permite clienților noștri să integreze aspectele juridice în deciziile lor strategice încă din fazele incipiente ale operațiunilor, anticipând și prevenind riscurile juridice și minimizând potențialele perturbări ale activităților desfășurate.

Comentarii

comentarii