Acasă Administraţie Activitatea de la Bastionul Therezia se schimbă total. CJT schimbă programul și...

Activitatea de la Bastionul Therezia se schimbă total. CJT schimbă programul și modul de activitate al complexului

828
DISTRIBUIȚI

Ușile spațiilor de la Bastionul Therezia nu se vor mai închide vineri, la ora 16, ci acestea vor fi deschise publicului și turiștilor toată săptămâna, până la orele înaintate ale serii. Aceasta a fost decisă de Consiliul Județean Timiș, care pregătește o adevărată revoluție în activitatea desfășurată aici. Prima dată se va repara tot ce s-a degradat de la reabilitare, după care spațiile existente se vor realoca, fie pentru activități culturale, fie din domeniul Horeca, toate acestea pentru a readuce la viață acest complex istoric al Timișoarei.

În acest sens, a fost deja elaborată un proiect hotărâre de hotărâre pentru funcționarea activității de acolo. Dar, pentru început, acolo se vor face reparații extinse

”Am preluat Bastionul fără activitate, cu uși închise în weekend. Noi ne propunem să schimbăm strategia. Am alocat sumă mare de bani pentru reparații, se vor efectua intervenții la acel deck (n.r. podeaua din lemn special), se va repara pavilionul, se vor schimba acele plăci de marmură și granit degradate. După ce trecem de reparații, pe partea stângă a a complexului se va realiza activitate dedicată culturii, vom face o serie de parteneriate cu diferite ONG si facultăți. Pe partea dreaptă va fi sectorul dedicat Horeca, am actualizat complet modul de funcționare. Sper să ajungă la cât mai multă lume care să ne viziteze. Ne dorim și suntem deschiși să creăm acolo o zonă vie. Avem deja un regulament de funcționare nou, miercuri va fi depus la vot în plen. Programul trebuie schimbat, acum veți vedea acolo program de la ora 8 la 16 și după totul este închis. Noi vom impune ca sâmbătă și duminică să fie deschis, dacă mergeți acum la patru e închis, aceasta nu e nici în favoarea turistului și nici a vizitatorului local. O altă noutate, nu mai dăm acolo spații care să aibă scop administrativ și depozitare. Nu e normal să depozitezi diferite lucruri și să faci birouri într-un asemenea spațiu central, ci acolo trebuie să se facă în primul rând cultură”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJT.

Dacă partea stângă a Bastionului a al CJT, partea dreapă este administrată de Primăria  Timișoara. Pentru a se pune în valoare acest complex, cele două instituții vor lucra acum împreună și vor stabili și o strategie comună, pe măsură.

Comentarii

comentarii