Acasă Actualitate Rablele abandonate încep să copleșească din nou străzile din Timișoara și să...

Rablele abandonate încep să copleșească din nou străzile din Timișoara și să polueze mediul!

438
DISTRIBUIȚI

Complicata chestiune a mașinilor abandonate pe străzile și pe trotuarele din Timișoara a revenit în actualitate, mai ales că au fost ridicate unele restricții, iar pandemia s-a mai redus din intensitate.

O perioadă numărul mașinilor lăsate aiurea pe trotuare a scăzut tot mai mult, dar acum aproape oriunde mergi în cartierele Timișoara descoperi rable uitate, care poluează grav mediul înconjurător, mai ales atunci când plouă apa intră la motoare și transportă substanțe periculoase în canalizare. În plus, acestea ocupă și locurile de parcare.

Numai pe strada Ana Ipătescu, direcția către aleea Chișodei se află trei rable pe nici 50 de metri (foto|).

În 2020, polițiștii locali din Timișoara au înregistrat aproape 1.000 de sesizări legate de mașini abandonate pe domeniul public și au trimis peste 1.000 de sesizări proprietarilor pentru a-i convinge să le ridice din stradă, conform Legii nr. 421 din 2002.

Direcției Poliției Locale Timișoara mai spune că pe anul 2020 au fost întocmite 281 (+122) dispoziții de declarare a abandonului sau de trecere în proprietatea unității administrative-teritoriale

De asemenea, au fost ridicate de pe domeniul public de către proprietari, în urma somațiilor aplicate și în urma dispozițiilor de declarare a abandonului 778 (-546) de autovehicule, fiind astfel eliberate noi locuri de parcare. Au fost aplicate și 77 (+42) de amenzi  în valoare de 77.000 lei.

„Cetățenii pot sesiza în continuare astfel de aspecte la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori la adresa de email contact@politialoctm.ro, dacă au cunoștință că autovehiculele în cauză sunt abandonate în locațiile respective de peste un an de zile, așa cum prevede legea”, transmite Poliția Locală Timișoara.

 

 

Comentarii

comentarii