Acasă Cultura Actorul Balázs Attila, directorul Teatrului Maghiar Timişoara, distins cu Premiul pentru Artă...

Actorul Balázs Attila, directorul Teatrului Maghiar Timişoara, distins cu Premiul pentru Artă Maghiară

484
DISTRIBUIȚI

attila premiuActorul Balázs Attila, directorul Teatrului „Csiky Gergely” din Timişoara, a primit Premiul pentru Artă Maghiară, una dintre cele mai importante distincţii culturale acordate în Ungaria.

Anual, laureaţii sunt personalităţi din toate domeniile artei (literatură, arte vizuale, muzică, dans, teatru, cinematografie etc.) cu o contribuţie majoră în reverberarea artei maghiare în tabloul cultural european. Premiul este acordat de Gubcsi Lajos, un veritabil Meccena şi autorul mai multor romane cu teme istorice, piese de teatru, piese muzicale. În cadrul Premiilor pentru Arta Maghiară, premiul Bubuk István (numit astfel după regretatul actor, care s-a stins din viaţă la vârsta de 50 de ani) este rezervat exclusiv actorilor.

„Este o distincţie importantă şi onorantă, pe care o dedic tuturor colegilor mei din Teatrul Maghiar din Timişoara, căci ceea ce am făcut, slujind arta maghiară şi mi-a adus acest premiu, am făcut pe această scenă şi împreună cu această trupă”, a declarat actorul Balázs Attila.

Cu această ocazie, a fost premiat şi părintele Böjte Csaba, preot franciscan care poartă grija a 2.500 de copii orfani sau abandonaţi în toată ţara, fondatorul Fundaţiei ”Sfântul Francisc” din Deva.

Comentarii

comentarii