Acasă Actualitate „Acum pot să alerg” a spus pacienta care a fost operată la...

„Acum pot să alerg” a spus pacienta care a fost operată la Spitalul Județean Timișoara de varice, în jumătate de oră

1878
DISTRIBUIȚI

Jumătate de oră a durat o intervenție la Spitalul Județean Timișoara, realizată în premieră națională în România. A fost vorba despre o procedură asupra unei paciente de 40 de ani cu varice. După procedură, pacienta a mai stat câteva ore sub observație și a plecat acasă.

Intervenția a fost realizată de echipa medicală condusă de prof. dr. Sorin Olariu, șeful Secției Chirurgie Generală I din Spitalul Județean Timișoara.

„Omul merge dimineața la serviciu, vine la prânz, după care își face această procedură. Am fost la perfecționări, este ceva deosebit, este vorba despre polimerizarea venei. Se introduce un adeziv biologic, folosit în practica medicală. Nu este ieftin. Este scumpă, dar urmează să facem demersurile, să ajungem la un preț rezonabil. Încercăm să-l aducem la un preț rezonabil”, a spus doctorul Sorin Olariu, cel care a condus echipa care a efectuati ntervenția.

Pacientei i-au fost tratate, în urma acestei intervenții, venele cu probleme, fără anestezie și fără pregătire preoperatorie. Procedura este denumită și ”Lunch time surgery”.

„Am un copil mic, iar în urma naşterii s-au accentuat problemele cu varicele pe care le aveam: Recunosc, probleme mari nu am avut din cauza bolii, doar aveam periodic anumite înţepături. Operația a fost una scurtă, nu ştiam ce metodă se aplică. Iniţial am crezut că voi fi tratată folosindu-se metoda clasică, de aceea eram puţin speriată. Acum deja pot să alerg, la doar câteva zile de la intervenţie”, a spus Daniela Doboşan.

Pacienții care vor beneficia de această intervenție la Spitalul Județean Timișoara gratuit.

„Nu se va pune problema de coplată sau să plătească pacientul la Spitalul Județean Timișoara. Încercăm să obținem un preț cât mai bun pentru acel polimerizant”, a spus Daniela Radu, directorul medical al Spitalului Județean Timișoara.

Comentarii

comentarii