Acasă Actualitate Admiterea de toamnă pentru anul universitar 2010-2011, pe bază de dosare

Admiterea de toamnă pentru anul universitar 2010-2011, pe bază de dosare

DISTRIBUIȚI

La Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a declarat în cadrul conferinţei de presă de ieri că UVVG continuă înscrierile la Arad şi filiale pentru anul universitar 2010-2011, la toate cele 9 facultăţi, atât pentru ciclul licenţă, cât şi pentru cele 54 de specializări masterale. Se asemenea, se fac înscrieri pentru admiterea la şcolile doctorale, 12 specializări în medicină şi biologie.
UVVG oferă avantaje importante viitorilor studenţi: admiterea în sesiunea de toamnă, din data de 26 septembrie 2010, se face pe bază de dosare; nu se percepe taxă de înscriere şi nici taxă de înmatriculare; taxa în anul universitar 2010-2011 se poate plăti în 4 rate; Universitatea oferă condiţii excelente de cazare şi masă în căminul propriu; toate solicitările de cazare vor fi satisfăcute; servicii gratuite la cabinetul medical şi clinica stomatologică proprie; acces gratuit la internet, Muzeele Universităţii, Grădina botanică Universitară, terenurile de sport ale complexului UNIVEST şi stadionul CSU „Vasile Goldiş”; posibilitatea participării la cursuri pentru eliberarea Permisului European de Conducere a Computerului (ECDL)
Sistemul de burse studenţeşti, completat cu „burse private” cu o taxă redusă cu 50%      
       Conform Regulamentului de burse aprobat de Senatul Universităţii pentru anul universitar 2010-2011 sistemul de burse al UVVG cuprinde: locuri fără taxă în număr nelimitat pentru studenţii care îndeplinesc condiţiile legale, prin bursele „Vasile Goldiş”, burse de excelenţă, burse de merit şi burse sociale. De asemenea, avem „Burse private” oferite de societăţi din Arad şi din judeţele unde funcţionează filialele Universităţii noastre, cu taxe reduse de 50%. Locurile fără taxă se acordă, prin bursele „Vasile Goldiş” absolvenţilor care au obţinut medii peste 9 în cele două sesiuni ale examenului de bacalaureat 2010, absolvenţilor claselor a XII-a, care au obţinut locurile I, II, sau III, la olimpiadele şcolare, absolvenţilor claselor a XII-a care au fost şefi de promoţie în anul 2010.    
Proiecte de cercetare ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din ultima perioadă
Universitatea de Vest Vasile Goldiş” are în derulare trei proiecte finanţate în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria în valoare de peste 500.000 euro. La acestea se adăugă un nou proiect câştigat recent în cadrul aceluiaşi program, în parteneriat cu Universitatea din Debrecen Ungaria, în valoare totală de 383.315 euro. Acest proiect cu titlul „Research on the development of Sylibum marianum hepatoprotective nanoparticles with high bioavailability” se înscrie în preocupările pentru cercetare ale UVVG din domeniul nanobiologiei şi nanomedicinei, care se constituie priorităţi pentru cercetarea biomedicală pe plan european.
Programul masteral „Marketingul serviciilor poştale, un succes naţional”
       Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a prezentat programul masteral, marketingul serviciilor poştale, cu o durată de 4 semestre, care este un succes naţional. „Argumentul este numărul mare de masteranzi înscrişi din judeţele Alba, Argeş, Caraş Severin, Dolj, Hunedoara, Mehedinţi, Sălaj şi Timiş. Explicaţia interesului pentru acest domeniu constă în dinamica pieţei serviciilor poştale în România”.
Şcoala de vară „Informatica la Castel”, şi-a închis porţile
La sfârşitul săptămânii trecute, Şcoala de vară „Informatica la Castel”, organizată de Facultatea de Informatică a UVVG şi-a închis porţile, dar a deschis noi orizonturi de cunoaştere tuturor participanţilor. Succesul acestei manifestări s-a datorat în primul rând faptului că Şcoala de vară „Informatica la Castel” a reunit profesori, elevi, studenţi, informaticieni, masteranzi şi doctoranzi din întreaga ţară, sosiţi la Arad din dorinţa de a cunoaşte cât mai multe despre programele publice cu surse deschise (FLOSS), dar şi de a sprijini şi promova diverse distribuţii Linux, în special în învăţământ.
Conferinţa Naţională „Medicina de familie – prezent şi perspective”
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a precizat că Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” împreună cu Societatea de Medicină de Familie – Medicină Generală Arad, Societatea Naţională de Medicină de Familie – Medicină Generală, Patronatul Medicilor de Familie Arad, Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie, vor organiza, în perioada 23-25 septembrie 2010, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Conferinţa Naţională: „Medicina de familie – prezent şi perspective” 
Cel de-al XV-lea Congres Naţional de Medicina Muncii cu participare internaţională
Societatea Română de Medicină a Muncii, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Secţia Clinică de Medicină a Muncii, Spitalul Clinic Municipal Arad, Casa Judeţeană de Pensii Arad, organizează, în perioada, 22-25 septembrie 2010, cel de-al XV-lea Congres Naţional de Medicină a Muncii cu participare internaţională.
SIMPOZION ŞTIINŢIFIC la Filiala din SATU MARE a UVVG, „70 DE ANI DE LA DICTATUL DE LA VIENA” (1940-2010)
        Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a anunţat că, în data de 24 septembrie a.c., la Filiala din Satu Mare a UVVG, se va desfăşura simpozionul ştiinţific “70 DE ANI DE LA DICTATUL DE LA VIENA” (1940-2010). Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al UVVG, a subliniat că simpozionul „70 DE ANI DE LA DICTATUL DE LA VIENA” abordează un moment istoric cu implicaţii majore asupra politicii României în perioada celui de-al doilea război mondial, fără a mai aminti suferinţele îndurate de cei aproape 1,5 milioane de români ajunşi sub dominaţia hortystă sau eforturile materiale şi umane făcute pentru eliberarea teritoriului cedat de sub dominaţia străină. Lista cu participanţi şi autori cuprinde cadre academice, cercetători, masteranzi, studenţi de la Academia Română, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj Napoca, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, Universitatea din Oradea, Institutul de istorie „George Bariţiu” – Cluj-Napoca al Academiei Române, Institutul de Istorie Orală Cluj-Napoca, Centrul de Istorie şi Civilizaţie Europeană – Iaşi, Arhivele Naţionale ale României, Centrul de Studii transilvane Cluj-Napoca, precum şi ai Universităţii TRANSCARPATIA – UJGOROD din Ucraina.

Comentarii

comentarii