Acasă Politica Agenţia Naţională de Integritate: Ostaficiuc se află în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate: Ostaficiuc se află în conflict de interese

389
DISTRIBUIȚI

UPDATE

Faptele președintelui CJT constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau demnitate publică pe o perioadă de trei ani

Ostaficuc: "Decizia pe care a luat-o ANI o consider eronată"

Agenţia Naţională de Integritate – ANI – a dat publicităţii un comunicat în  care relevă faptul că preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc – (preşedintele PDL Timiş) este în conflict de interese. Astfel, ANI “a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea de către domnul OSTAFICIUC Constantin, Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a legislaţiei privind regimul juridic al conflictului de interese”. Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu, la data de 11.01.2011, cu privire la posibila încălcare de către Constantin OSTAFICIUC, Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a regimului juridic al conflictelor de interese.

Citește și:

Afacerile familiei Ostaficiuc cu statul

 
Rapoarte “încălcate”
 
“În urma evaluărilor efectuate, s-au identificat următoarele elemente: – doamna OSTAFICIUC Lucia Valentina, soţia domnului OSTAFICIUC Constantin, deţine, începând cu data de 10.03.2005, calitatea de asociat, cu o cotă de participare de 50%, în cadrul S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L., societate în cadrul căreia a deţinut, în perioada 10.03.2005 – 21.12.2007, şi funcţia de administrator; – doamna ANDREESCU (fostă OSTAFICIUC) Diana Ornella, fiica domnului OSTAFICIUC Constantin, deţine, începând cu data de 10.03.2005, calitatea de asociat în cadrul S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L., cu o cotă de participare, la fiecare dintre cele două societăţi, de 25%; – S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L. a avut relaţii contractuale cu Muzeul de Artă Timişoara, instituţie publică aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Timiş, prin încheierea pe o perioadă nelimitată a contractului de furnizare nr. 14/13.10.2010, având ca obiect servicii de tipărire pe baza comenzilor ferme ale autorităţii contractante. Conform prevederilor art. 21 din Legea nr. 176/2010, inspectorul de integritate a considerat că sunt elemente în sensul încălcării de către domnul OSTAFICIUC Constantin a regimului juridic al conflictului de interese, ca urmare a semnării şi aprobării, cu încălcarea prevederilor legale referitoare la conflictul de interese, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a următoarelor acte: Raportul nr. 252/27.06.2008, întocmit de Comisia de evaluare şi selecţie oferte, privind „desfăşurarea negocierii directe pentru concesionarea unei parcele din perimetrul Parcului Tehnologic şi Industrial Timişoara, organizată în data de 24.06.2008” precum şi Contractul de concesiune nr. 8641/01.07.2008. Domnul OSTAFICIUC Constantin a aprobat, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Raportul nr. 252/27.06.2008, întocmit de Comisia de evaluare şi selecţie oferte, privind „desfăşurarea negocierii directe pentru concesionarea unei parcele din perimetrul Parcului Tehnologic şi Industrial Timişoara, organizată în data de 24.06.2008”, pentru încheierea unui contract de concesiune, şi, respectiv, semnarea Contractului de concesiune nr. 8641/01.07.2008, pentru exploatarea unei parcele de teren în suprafaţă de 816 mp situată în Parcul Tehnologic şi Industrial Timişoara, pe o durată de concesiune de 49 de ani, la valoarea unei redevenţe de 4,2 EURO/mp/an + TVA, între Consiliul Judeţean Timiş şi S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L., societate în cadrul căreia deţin calitatea de asociaţi doamna OSTAFICIUC Lucia Valentina, soţia domnului OSTAFICIUC Constantin, doamna ANDREESCU (fostă OSTAFICIUC) Diana Ornella, fiica domnului OSTAFICIUC Constantin, precum şi domnul ANDREESCU Codrin Răzvan, ginerele domnului OSTAFICIUC Constantin”, se arată în comunicatul ANI.
 
“Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie”
 
ANI se mai referă şi la un alt raport ce are legătură cu firma S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L. Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ. “Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii şi funcţiei respective”, se arată în comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate. 
 
UPDATE: Ostaficuc: "Decizia pe care a luat-o ANI o consider eronată"
 
„Am luat cunoştinţă de comunicatul ANI vizavi de persoana mea. Mi-am consultat avocaţii. Decizia pe care a luat-o ANI o consider eronată. Voi ataca în contencios această decizie. Sunt convins că voi câştiga. Poziţia mea definitivă va fi cunoscută după soluţionarea în instanţă a acestui proces. Sunt sută la sută convins că am dreptate, practic tot cu mine veţi continua consiliul judeţean din 2012”, a declarat Constantin Ostaficiuc.

Comentarii

comentarii