Acasă Actualitate Agenții economici timișeni au început să respecte regulile de pandemie. Doar 11...

Agenții economici timișeni au început să respecte regulile de pandemie. Doar 11 din cele 302 societăți comerciale verificate au fost și amendate

734
DISTRIBUIȚI

Structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au continuat să efectueze verificări la societățile comerciale și persoanele fizice autorizate privind respectarea măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanelor aflate în locațiile declarate.

La aceste acțiuni, în special la cele privind societățile comerciale, au participat, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului. Au fost organizate „activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun”, transmit reprezentanții Prefecturii Județului Timiș.

Astfel, în data de 2 august, la nivelul județului Timiș au fost verificate 302 societăți comerciale, iar în urma controalelor, au fost aplicat 11 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. De asemenea, au fost aplicate și două sancțiuni pentru pentru organizarea/participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții.

„Mulțumim operatorilor economici care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor care au înțeles importanța măsurilor sanitare”, mai precizează reprezentanții Prefecturii.

Comentarii

comentarii