Acasă Eveniment Alarmă cu bombă într-un avion Carpatair

Alarmă cu bombă într-un avion Carpatair

DISTRIBUIȚI

v3-s-2000Compania Carpatair a fost din nou implicată într-un incident pe Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara. O aeronavă SAAB 2000, aparţinând Carpatair, care efectua cursa Torino – Timişoara, a aterizat de urgenţă, urmare a unei semnalări de bombă la bord. Cursa aeriană face legătura între Torino şi Timişoara. La ora 13.47, imediat după decolare, turnul de control i-a anunţat pe piloţi că în aeronavă s-ar putea să fie amplasată o încărcătură explozivă.

Echipajul a aterizat de urgenţă, iar cei 22 de pasageri şi patru membri ai echipajului au fost debarcaţi conform procedurilor de siguranţă.

După controlul de securitate, aeronava a fost tractată pe o cale de rulare secundară, unde au continuat operaţiunile de verificare a bagajelor. Până la urmă, în cala avionului nu a fost găsită nicio bombă.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că persoana care a dat telefon, pentru a anunţa posibilul atentat, vorbea cu un accent străin, existând posibilitatea ca acesta să fie un cetăţean italian. La ora 14.45 au fost reluate operaţiunile de trafic aerian. Pe tot parcursul desfăşurării acţiunii de căutare a bombei, niciun avion nu a decolat şi nu a aterizat la Timişoara. Nu este pentru prima dată când astfel de ameninţări se primesc la aeroportul din Timişoara. Până în anul 2000, acestea erau destul de frecvente, mai ales datorită războiului din fosta Iugoslavie.

Ultimul astfel de incident s-a întâmplat în urmă cu 3-4 ani, atunci când un avion al unei companii turceşti care zbura pe ruta Hamburg – Istanbul a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la Timişoara din cauza unei ameninţări cu bomba. Şi atunci, ca şi acum, de altfel, totul s-a dovedit a fi doar o glumă proastă.
L.P.

Comentarii

comentarii