Acasă Actualitate Alertă de caniculă! Meteorologii anunţă temperaturi de 40 de grade la umbră,...

Alertă de caniculă! Meteorologii anunţă temperaturi de 40 de grade la umbră, în următoarele zile

DISTRIBUIȚI

Capitala și 22 județe se vor afla joi, vineri, sâmbătă și duminică sub cod galben de caniculă. Temperaturile resimțite vor depăși 40 de grade Celsius. Avertizarea a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie, în această dimineață.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă cod galben de caniculă pentru intervalul joi – duminică și vizează Capitala și 22 de județe.

Meteorologii anunță pentru zilele de 4, 5, 6 și 7 august val de căldură, disconfort termic ridicat.

În vestul și în sudul țării valul de căldură se va extinde și va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade Celsius.

Zonele vizate sunt Capitala și județele Satu Mare, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Buzău, Brăila, Ialomița, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Olt.

Potrivit avertizării ANM, disconfortul termic se va menține ridicat si în prima parte a săptămânii viitoare, mai ales în regiunile vestice și sudice.

Comentarii

comentarii