Acasă Eveniment Alertă pe Clisura Dunării! Două tinere și mașina în care se aflau...

Alertă pe Clisura Dunării! Două tinere și mașina în care se aflau au dispărut în drum spre localitatea Bigăr

DISTRIBUIȚI

Două tinere de 19 ani sunt căutate de poliţişti, pompieri, poliţişti de frontieră, jandarmi, pădurari, salvamontişti, după ce au pornit spre localitatea Bigăr din judeţul Caraş- Severin, însă nu au mai ajuns la destinaţie. Salvatorii le-au căutat pe parcursul nopţii trecute, iar sâmbătă dimineaţă li s-a alăturat şi un elicopter care survolează zona. 

Un prieten al fetelor a sunat la numărul de urgenţă 112, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru  a anunţa că cele două nu au ajuns la destinaţie, în localitatea Bigăr, comuna Berzasca.

”Azi-noapte, la ora 00.36, poliţişti de la Poliţia Oraşului Moldova Nouă au fost sesizaţi prin apel 112 despre faptul că două tinere de 19 ani au plecat la ora 14.30 din Reşiţa, cu un autoturism condus de una dintre ele, pentru a ajunge în localitatea Bigăr şi până la ora sesizării nu au ajuns la destinaţie. Ieri, la ora 17.00, una dintre tinere şi-ar fi contactat părinţii, spunându-le că a ajuns în oraşul Moldova Nouă şi se îndreaptă către Bigăr. În jurul orei 18.30, locaţia celor două fete indicată de o aplicaţie de socializare era în comuna Berzasca, pe un drum forestier, altul decât cel practicabil pentru a ajunge în satul Bigăr, ulterior intrând într-o zonă fără semnal, motiv pentru care cele 2 tinere nu au putut fi contactate pe telefoanele mobile”, a transmis IPJ Caraş- Severin.  

Imediat după sesizare, au fost dispuse căutări în zona indicată, fiind construite echipe de căutare la care au participat peste 40 de persoane de la Poliţia Oraşului Moldova Nouă, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Salvamont şi personal silvic de la ocoalele silvice.

”Căutările, la care au fost folosite echipamente cu termoviziune din dotarea Poliţiei de Frontieră, s-au desfăşurat pe tot parcursul nopţii, până la ora 06.00, fiind vorba despre o zonă împădurită, greu accesibilă şi fără semnal, iar de la ora 07.00, echipele de căutare au reluat activităţile la faţa locului, urmând a fi efectuate căutări pedestre pe o rază de 20 de km. Pe parcursul nopţii a fost scotocită zona împădurită şi cele două drumuri forestiere pe care se face accesul spre localitatea Bigăr, drumuri care au mai multe ramificaţii şi sunt greu accesibile accesului auto. A fost verificat întreg traseul DN 57 Moldova Nouă limita cu judeţul Mehedinţi, cu sprijinul colegilor din Mehedinţi, inclusiv malul Dunării, fără un rezultat pozitiv până la acest moment”, mai precizează IPJ Caraş-Severin.

Zona este survolată începând de sâmbătă dimineaţă, de un elicopter din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Comentarii

comentarii