Acasă Administraţie Aleşii locali timişoreni încalcă legea. Motivul ciudat pentru care este ignorată transparenţa...

Aleşii locali timişoreni încalcă legea. Motivul ciudat pentru care este ignorată transparenţa în activitatea publică

DISTRIBUIȚI

consiliul local timisoara

Articolul 51 din Legea 215/2001 – Legea administraţiei publice locale – îi obligă pe aleşii locali să prezinte anual un raport de activitate. La Timişoara, legea este ignorată, remarcă Asociaţia Pro Democraţia.

Clubul Timişoara al asociaţiei a realizat, în perioada septembrie 2013 – mai 2014, o evaluare a modului în care consilierii municipali şi consilierii judeţeni au dar socoteală despre activitatea lor din prima jumătate a mandatului: 2012-2013.

Astfel, s-a constatat că, pentru anul 2012, un singur consililer local a întocmit raport de activitate. Pentru anul 2013, niciunul dintre consilierii timişoreni nu şi-a depus raportul de activitate. La Consiliul Judeţean Timiş lucrurile stau mai bine. Media de depunere a rapoartelor aleşilor judeţeni pentru anii 2012 şi 2013 este de 80%.

„Ca urmare a constatării acestei stări de fapt, ne-am adresat Consiliului Local Timişoara, Instituţiei Prefectului Timiş şi conducerilor filialelor municipale ale partidelor, cu o serie de solicitări care să contribuie la ameliorarea comunicării dintre aleşi şi cetăţeni, în ceea ce priveşte raportarea activităţii desfăşurate în interesul comunităţii locale”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Pro Democraţia.

Problema rapoartelor de activitate s-a ridicat şi în Consiliul Local Timişoara, la una dintre şedinţele de la începutul anului. Conform discuţiilor din plenul CLT, aleşii locali au un motiv ciudat pentru care nu se obosesc să respecte transparenţa în activitatea publică: legea nu prevede nicio sancţiune pentru cei care nu îşi prezintă raportul de activitate.

Comentarii

comentarii