Acasă Actualitate Alex Dascălu, de la candidat independent, la postacul liberal, cu soția angajată...

Alex Dascălu, de la candidat independent, la postacul liberal, cu soția angajată printr-un concurs dedicat

2081
DISTRIBUIȚI

Prin anul 2018, Alex Dascălu, își anunța candidatura ca independent la Primăria Timișoara. Fost membru PSD și Pro România, Dascălu era pe atunci un virulent critic al primarului Nicolae Robu și o tânără speranță ”independentă”. Doar că ”independența” nu ține de foame. La sfârșitul anului trecut, Dascălu a devenit, subit, unul din cei mai aprigi apărători ai lui Robu. ”Postacul perfect”, pentru că nici măcar nu era pe statul de plată al primăriei sau PNL. În momentul în care primarul Timișoarei a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție, juristul Alex Dascălu sărea în apărare cu DEX-ul în mână.

El și-a schimbat complet optica politică și a depus, la începutul acestui an, chiar și o adeziune la sediul PNL Timiș, visând chiar să prindă un scaun de consilier local liberal. A fost însă respins de Biroul Politic al PNL Timiș, pentru că liberalii nu au uitat modul în care l-a criticat pe primarul Robu, chiar dacă între timp postările au fost șterse, și înlocuite cu altele elogioase.

Prin urmare Alex Dascălu s-a reorientat. De ceva timp și-a canalizat gudurăturile către Raul Pătrașcu, managerul interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara.

Fost membru al partidului lui Dacian Cioloș, dar trecut la PNL cu surle și trâmbițe, Raul Pătrașcu, autorul teoriei că gazele lacrimogene modifică ADN-ul, a devenit speranța partidului lui Nicolae Robu în Timișoara. Fără experiență, cu un CV neclar și fără a îndeplini condițiile minime legale, Pătrașcu conduce acum cel mai mare spital din vestul țării.

Dar toate acestea contează prea puțin pentru oportunistul Alex Dascălu, care a devenit realizator de ode virtuale, iar operele sale nemuritoare sună cam așa: „Felicitări! Tot respectul pentru modul în care știți să întindeți o mână de ajutor pentru cei care au nevoie de sprijin! Asta înseamnă bună organizare și management performant!“, „Felicitări pentru reușită! Aici se vede diferența dintre cei care doar vorbesc și cei care și fac ceva! Doamne ajută la cât mai multe proiecte în beneficiul pacienților!“, „Și așa, cu fiecare realizare, spitalul nostru devine pas cu pas un centru de excelență în lumea medicală! La cât mai multe astfel de realizări!“, „viziune managerială“, „standarde ridicate“, „unitate medicală de elită“ etc., etc.

Cei de la catavencii.ro au descoperit motivul pecuniar pentru care Alex Dascălu este acum primul postac al lui Raul Pătrașcu.

”Pe 10 ianuarie 2020 se publicau mai multe anunțuri pentru concursuri de angajare la SCJU Timișoara. Printre posturile scoase la concurs, și cel de auditor 1 al Compartimentul Audit. Condițiile? Studii de licență și experiență de 4 ani în audit.

Pe 13 ianuarie, spitalul revine cu o erată în cazul condițiilor pentru acest post: nu mai este necesară experiența de auditor. Uite-așa, nu mai e necesară. Trebuie doar experiență în domeniul licenței, oricare ar fi aceasta. Pe 29 ianuarie, deși la concurs se înscrisese un singur candidat, concursul este suspendat.

Pe 7 februarie se reia procedura și se anunță un nou concurs pentru postul de auditor 1. De data aceasta nu se mai cere, din start, vreo condiție de experiență ca auditor. Poți avea experiență ca profesor de educație fizică și te angajezi auditor. E normal, firesc, liberal.

La concurs se prezintă, din nou, un singur candidat. Același ca și prima dată. Succes nebun, candidatul unic ia concursul, iar pe 4 martie este declarat oficial câștigător al concursului. Câștigătoare, de fapt, căci candidatul este o candidată. Pe numele său Angelica Dascălu. Da, exact, soția lui Alex Dascălu”, scrie catavencii.ro.

Comentarii

comentarii