Acasă Actualitate Alin Nica a luat parte la reuniunea miniștrilor de externe din cadrul...

Alin Nica a luat parte la reuniunea miniștrilor de externe din cadrul Parteneriatului Estic, la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș a luat parte la reuniunea miniștrilor de externe din cadrul Parteneriatului Estic, organizată la Consiliul Uniunii Europene, la Bruxelles. Acolo, el a reprezentat Comitetul European al Regiunilor, în calitate de raportor pe tema “Viitorului Parteneriatului Estic, din perspectivă locală și regională”.

”Am subliniat că, în urmă cu 13 ani, când a fost lansat, Parteneriatul Estic reprezenta o alianță promițătoare, menită să rezolve probleme grave la est de granița Uniunii Europene. Acum, din păcate, toate cele 6 țări non-UE vizate se află într-o stare critică, iar evoluțiile recente impun redefinirea abordării spațiului din vecinătatea estică a Uniunii Europene. Pe fundalul acestor tulburări geo-politice, țări precum Ucraina, Republica Moldova și Georgia au înțeles că, desi perfectibilă, Uniunea Europeană este cea mai bună cale de urmat și și-au asumat oficial și definitive acest parcurs.

Noul format de colaborare trebuie să fie unul flexibil și deschis, pentru a răspunde nevoilor noilor candidați la UE, cât și ale altor parteneri”, a anunțat Alin Nica.

Pentru revigorarea organizației există și soluții, susține oficialul.

”Una dintre soluțiile pe care le-am propus a fost o platformă bazată pe proiecte personalizate și pe cooperarea inter-pares, pentru a îmbunătăți democrația și buna guvernare, valori definitorii ale spațiului Uniunii. Deși par că sunt departe de noi, că nu ne afectează, toate aceste probleme pot influența soarta României. Sper ca prin contribuția mea la nivel european să aduc aduc liniște și claritate în aceste dezbateri importante”, a mai spus Nica.

 

Comentarii

comentarii