Acasă Actualitate Alina Gorghiu, senatoare PNL Timiș: „Victorie la comisia juridică pentru victimele violenței...

Alina Gorghiu, senatoare PNL Timiș: „Victorie la comisia juridică pentru victimele violenței domestice!”. Cât de curând, agresorii vor purta „brățări electronice”

473
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții PNL Timiș anunță o „victorie de etapă” pentru victimele violenței domestice. Alina Gorghiu, senatoare PNL Timiș, înaintase, împreună cu Florin Cîțu și Marcel Vela, un proiect de lege care obligă agresorii să poarte o „brățară electronică”, iar marți comisia juridică a adoptat raportul de admitere.  

„Cât de curând, agresorii vor purta brățări electronice care le vor monitoriza mișcările prin GPS. România se va depărta de realitatea ultimilor cinci ani, când între 30-40% din ordinele de protecție emise au fost încălcate. (…) Brăţările electronice vor fi integrate într-o infrastructură naţională, sub numele de Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME). Atunci când se emite un ordin de protecție, persoana supravegheată va primi o brăţară electronică care îi va monitoriza mișcările prin GPS. Dacă va depăși limita impusă prin ordin, sistemul va emite o alertă direct către secţiile de poliţie, pentru ca intervenția să fie cât mai rapidă. Și victima va avea asupra sa o brățară electronică, pentru ca Poliția să o poată găsi și alerta”, explică Alina Gorghiu.

„Nimeni nu merită o viață trăită în teamă, nicio familie nu trebuie să devină teatru de război. Cu atât mai mult cu cât, în cazurile de violență domestică, există ordin de protecție emis. Este și motivul pentru care, astăzi, mulțumesc deputaților juriști pentru raportul favorabil la inițiativa care reglementează folosirea «brățărilor electronice» pentru aceia care vor să-și impună propria lege în familie cu pumnii sau cu răni cauzatoare de moarte”, mai punctează Gorghiu.

Pentru adoptarea proiectului de lege mai este nevoie și de vot pozitiv în plenul Camerei Deputaților, dar senatoarea Alina Gorghiu se arată încrezătoare. „Acest succes de etapă pentru definitivarea procedurii parlamentare în această speță arată că majoritatea sănătoasă a actualului Parlament legiferează în folosul cetățeanului. (…) «Brățările electronice» vor schimba radical regulile jocului în domeniul legislației protecției victimelor domestice. Aștept cu nerăbdare votul în plenul Camerei. Cu toții merităm o viață sigură și demnă acasă!”, mai transmite aceasta.

Comentarii

comentarii