Acasă Actualitate Alte modificări la scenariile școlilor din Timiș. Școala din Pișchia revine la...

Alte modificări la scenariile școlilor din Timiș. Școala din Pișchia revine la „verde”, cea din Bencecu de Sus și „Moisil” revin la „galben”, „I.C. Brătianu” trece pe „roșu”

897
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat noi decizii joi, 8 octombrie, în privința școlilor din județ. Mai multe unități de învățământ revin la scenariile inițiale, în timp ce la „I.C. Brătianu” se impune cel „roșu”.

Școala Gimnazială din Pișchia revine la „scenariul verde”, după ce trecuse la „galben” când a crescut indicele de infectare la mia de locuitori in localitate, acum din nou coborând. Tot în cadrul aceleiași școli, dar pentru structura Școala Gimnazială Bencecul de Sus, se trece la „galben”, după ce a fost „pe roșu”. Același lucru se întâmplă și la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara.

La Liceul Tehnologic „Ion I. C. Brătianu” din Timișoara, cursurile se vor desfășura doar online pe perioada 9.10.2020 – 22.10.2020, în „scenariu roșu”.  Aici, în momentul adoptării hotărârii, existau patru cazuri de infectare ale unor elevi din liceu. Ulterior, conform informațiilor primite de la  Direcția de Sănătate Publică, au mai apărut două cazuri: un elev și un profesor.

„Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost luată ținându-se cont de propunerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș și având în vedere Hotărârile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ – emise cu avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș. În urma analizei situației existente, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, întrunit în ședință extraordinară a emis următoarea Hotărâre:

Art. 1. Se aprobă schimbarea din scenariu galben în scenariul verde pentru Școala Gimnazială Pișchia- datorită reducerii indicelui de infectare la mia de locuitori in localitate.

Art.2. Se aprobă schimbarea din scenariu roșu în scenariul galben pentru Școala Gimnazială Pișchia pentru structura Școala Gimnazială Bencecul de Sus și pentru Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timișoara.

Art. 3. Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față la Liceul Tehnologic Ion I. C. Brătianu din Timișoara, cursurile desfășurându-se on line (scenariul 3), pe perioada 9.10.2020 – 22.10.2020 Suspendarea cursurilor a fost decisă din cauză că, la momentul adoptării hotărârii, existau- patru cazuri de infectare ale unor elevi din liceu. Ulterior, conform informațiilor primite de la  Direcția de Sănătate Publică au mai apărut două cazuri – un elev și un profesor.

Art. 4. Prevederile prezentei Hotărâri se aplică începând cu data de 9 octombrie 2020”, transmit reprezentanții Prefecturii Județului Timiș.

Comentarii

comentarii