Acasă Actualitate Ambrozie și gunoaie. 33 de sancțiuni aplicate în ultima săptămână de polițiștii...

Ambrozie și gunoaie. 33 de sancțiuni aplicate în ultima săptămână de polițiștii locali

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat, în săptămâna 04.09.2023 – 08.09.2023, verificări în cazul a 75 de sesizări scrise și telefonice, referitoare la terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare/amenajări interioare, rampe clandestine de deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare pentru deșeurile generate de către persoane fizice și juridice. Au fost aplicate, în total, un număr de 33 de amenzi în valoare de 39.500 lei.

Pe linia respectării colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, au fost verificate 48  de asociații de proprietari și locatari și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.500 lei. Au fost identificate și transmise Primăriei, în vederea luării măsurilor de igienizare, un număr de 17 rampe clandestine de deșeuri, fiind împărțite 72 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

În ceea ce privește santierele, au fost verificate 10 locații, fiind aplicată o sancțiune în valoare de 2.500 lei, conform HCL 320/2022.

Pe linia terenurilor neîntreținute și infestate cu ambrozia, au fost verificate 45 de locații, fiind aplicate 14 sancțiuni, conform L62/2018, cu avertisment.

Pe linia depistării persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, respectiv conștientizare pentru prevenirea și reducerea fenomenului, au fost identificate și sancționate două persoane, amenzile aplicate acestora fiind în valoare de 3000 de lei, pentru abandonul deșeurilor pe domeniul public sau depozitarea lângă pubele. O persoană a fost sancționată cu 15.000 lei pentru predarea deșeurilor unor persoane neautorizate, conform OUG 92/2021. Totodată, au fost verificate 141 de contracte de salubrizare și s-au împărțit 72 pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

Tot în această săptămână au fost verificate 42 de stații peco, fiind aplicate 3 amenzi în valoare de 6.500 lei pentru nerespectarea colectării selective și 6 procese verbale cu avertisment pentru lipsă responsabil gestionare deșeuri conform OUG 92/2021.

Comentarii

comentarii