Acasă Actualitate Amendă de 100.000 de lei pentru o firmă din Lugoj care se...

Amendă de 100.000 de lei pentru o firmă din Lugoj care se ocupă cu colectarea deşeurilor

DISTRIBUIȚI

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Timiş au făcut un control la o firmă care defăşoară activităţi de colectare şi valorificare deşeuri, atât de pe piaţa internă cât şi provenite din transferul transfrontalier de deşeuri. În urma controlului a fost dată o amendă de 100.000 de lei pentru nerespectarea autorizaţiei de mediu.

Firma controlată de comisarii Gărzii de Mediu este din municipiul Lugoj, judeţul Timiş.

”Deoarece echipa de control a constatat faptul că, operatorul economic nu respectă prevederile autorizaţiei autorizaţiei de mediu, s-a aplicat sancţiune contravenţională în valoare de 100.000 lei şi s-a interzis societăţii transferurile transfrontaliere de deşeuri, până la valorificarea integrală a deşeurilor aflate în stoc. Totodată a fost notificată APM Timiş în calitate de emitent al actului de reglementare, în vederea suspendării autorizaţiei de mediu, până la remedierea deficienţelor constatate”, a transmis Garda de Mediu Timiş.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu atrag atenţia asupra faptului că nerespectarea de către persoane juridice a prevederilor autorizaţiei integrate de mediu în cazul activităţilor supuse reglementărilor privind protecţia mediului constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 50.000 lei la 100.000 lei, pentru persoane juridice, iar actul de reglementare se suspendă de catre autoritatea emitentă.

Comentarii

comentarii