Acasă Eveniment Amendă maximă pentru cluburile care dau muzica prea tare

Amendă maximă pentru cluburile care dau muzica prea tare

1071
DISTRIBUIȚI

Odată cu încălzirea vremii, polițiștii locali constată creșterea a numărului de sesizări legate de deranjarea liniștii publice. Astfel de situații apar atât când unii cetățeni își deranjează vecinii prin ascultarea de muzică în apartamente, în parcuri sau în fața locuinței, dar și în zonele în care se află cluburi, baruri, terase. Pentru astfel de fapte au fost aplicate 152 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe în ultima perioadă.

Multe sancțiuni au fost aplicate societăților comerciale care desfășurau evenimente private, cetățenii reclamând muzica dată prea tare. Un astfel de caz a fost întâlnit în ultimul weekend din iunie, când DJ-ul unei petreceri din Clubul Heaven a fost sancționat conform Legii 61/1991 republicată cu amenda maximă. În trecut, astfel de sancțiuni au mai fost aplicate și la No Name, Hugo sau Manufactura Caffee.

În timpul verii, majoritatea sesizărilor se referă la localuri din zona centrală, de pe malurile Begăi sau din zona Stadionului Dan Păltinișanu. În cazul în care reprezentanții firmelor vizate nu se află la sediu în momentul verificărilor, aceștia sunt invitați la sediul Poliției Locale pentru verificarea documentelor și luarea măsurilor legale în funcție de situație. Amenzile ce îi așteaptă sunt între 500 și 1500 de lei,

Orele de liniște care trebuie respectate sunt între 13.00 și 14.00 ziua și între 22.00 și 08.00 noaptea. În cazul societăților comerciale, repetarea contravenției poate atrage măsura suspendării activității pe o perioadă de până la 30 de zile. Poliția Locală Timișoara va continua și în perioada următoare acțiunile pe această linie, pentru a asigura un climat de liniște publică cetățenilor municipiului.

Comentarii

comentarii