Acasă Actualitate Anchetă la Prefectura Timiş. DNA a cerut documente despre un transfer de...

Anchetă la Prefectura Timiş. DNA a cerut documente despre un transfer de terenuri din 2012

1970
DISTRIBUIȚI

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a demarat o anchetă la Prefectura Timiș.  

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au solicitat Instituției Prefectului Județul Timiș documentele  în baza cărora, în anul 2012, a fost realizat un transfer din judeţul Arad către judeţul Timiş, aceste documente fiind necesare într-un dosar penal din anul 2015.

”Transferul în cauză a fost realizat la solicitarea Comisiei Județene de Fond Funciar Arad, la propunerea comisiei locale a comunei Felnac, și are ca obiect o suprafață de teren de 999,90 hectare, aflat în administrarea Administrației Domeniilor Statului pe raza comunei Giera”, se precizează într-un comunicat al prefecturii.

În acea perioadă, prefect de Timiş era actualul deputat PSD Eugen Dogariu, iar subprefect actualul preşedinte al UDMR Timiş Marossy Zoltan.

Transferul terenului a fost realizat la solicitarea Comisiei Județene de Fond Funciar Arad, la propunerea comisiei locale a comunei Felnac, iar terenul vizat se afla în administrarea Administrației Domeniilor Statului Timiș, pe raza comunei Giera.

În spatele acestei afaceri se pare că se află omul de afaceri Neculai Miron, patronul agenției imobiliare Mir-Imob SRL Timișoara, actualmente condamnat la 2 ani și șase luni de închisoare in dosarul devalizării patrimoniului CNSLR Frăția.

Comentarii

comentarii