Acasă Actualitate Anvelopările blocurilor cu polistiren, o afacere alba-neagra a primăriei cu banii timişorenilor?

Anvelopările blocurilor cu polistiren, o afacere alba-neagra a primăriei cu banii timişorenilor?

1318
DISTRIBUIȚI

Foarte mulţi timişoreni dintre cei care sunt îmbătaţi cu apă rece să-şi anvelopeze blocurile pentru a avea mai multă căldură în apartamente, sunt tot mai nemulţumiţi. Lucrările sunt de cele mai multe ori făcute de mântuială, au fost cazuri când s-au desprins bucăţi de “tencuială” nouă de pe blocuri sau, aşa cum ne-au povestit mai mulţi blocatari din Calea Aradului, Lipovei, Circumvalaţiunii, Şagului, după anvelopare şi montările de termopan au pereţii exteriori plini de mucegai. Splendidă renovare şi investiţie!

Mai mult decât atât, timişorenii se tem că fiind materiale din polistiren sunt inflamabile şi un #colectiv s-ar putea repeta oricând, oriunde. Oamenii consideră că ar trebui alte materiale folosite, nu plastic. Alţii spun că în Germania oamenii au renunţat şi la termopanele din plastic, dar şi la lipiturile cu plastic pe blocuri. Normal, ar trebui avize ISU pentru astfel de anvelopări, numai că cei de la ISU Timiş spun că de exemplu blocurile de 10 etaje anvelopate nu au avizul lor. În timp, ISU va ajunge să verifice avizele şi pentru aceste blocuri anvelopate, din oficiu sau dacă sunt sesizări.

Pentru brambureala cu eficientizarea energetică în “combinezoane” din plastic, timişorenii arată cu degetul spre primarul Nicolae Robu, în care nu mai au încredere că ar angaja lucrări responsabile. Mai mult decât atât, sunt proprietari de apartamente care s-au trezit că angajamentele cu PMT au fost semnate de către chiriaşi.

“Vrem să cumpărăm apartamentul în care stăm cu chirie şi de aceea am plătit toate investiţiile care au fost angajate de asociaţia blocului – ţevi pentru contorizarea individuală de gaz sau de încălzire etc. Semnăm şi pentru anvelopare “, spune o familie de blocatari din Calea Torontalului.

Dar dacă se strică târgul vânzare-cumpărare de apartament şi proprietarul actual, de drept, nu este de acord, ce se întâmplă? Sunt întrebări adresate edilului.

Comentarii

comentarii