Acasă Editorial Apără-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani…

Apără-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani…

824
DISTRIBUIȚI

La Reșița, la Consiliul Județean Caraș-Severin, a avut loc, din păcate, un incident apreciat a fi, de către procurorii DNA, un act de corupție. Vice-președintele CJCS, Ghiorghioni, a fost surprins, în biroul său, în toiul unei discuții, probabil, pentru un contract (așa spun procurorii), doar că cel care negocia avea cu el, sau pentru cel vizat, o ”revistă specială”. În ea, 20 000 lei. Ghiorghioni a fost reținut! Asta este, pe scurt, istoria zilei lui. Desigur, toate temele media se focalizează pe liderul instituției, Sorin Frunzăverde, cu aprecieri cum că reținutul ar fi ”omul de încredere al lui…” sau ”prietenul…”. Există chiar o plăcere morbidă de a-l aminti, așa cum se întâmplă și în alte cazuri, de genul: ”omul lui Iohannis” sau ”omul nu – știu – cui”. Este aproape obișnuit! Ceea ce este o practică poate deveni o excepție! Îl cunosc și-l respect pe Sorin Frunzăverde cu acel simțământ pe care-l ai față de un om pe care-l știi din adolescență. Lider, încă din liceu (Liceul Matematică – Fizică din Reșița), premiant, voluntar, chiar artist (juca pentru teatrul școlii), student eminent apoi (la Politehnica din București), cu succes ulterior în politică. Sorin Frunzăverde a avut, singurul, curajul de a-l înfrunta pe Băsescu, în vremea în care era ”Guru de neatins al PDL – ului”. În 2012, nici nu se putea visa vreun USL, când, Sorin Frunzăverde a plecat din PDL în PNL. A ajuns la putere Guvernul Ponta I. PNL s-a mărit, era vremea în care liderul și candidatul la președinție era Crin Antonescu. Căderea regimului corupt al lui Boc, Udrea, Băsescu nu era posibilă fără atitudinea fermă a lui Sorin Frunzăverde.
În Caraș-Severin, CJCS a dus, prin finanțări europene, peste 700 milioane de euro, drumurile spre Semenic, respectiv, Muntele Mic, sunt ”ca-n palmă”, nu este vina județului sau a liderului că Banatul Montan a suferit mult după pierderea conexiunilor spre Serbia, o dată cu ruperea Banatului în cele trei părți, după 1918 (1919). Și, recent, după revoluție, distrugerea industriei, ca-n toată țara, la Reșița, cu mâna lungă a rușilor!
Sorin Frunzăverde este și politicianul care a construit relația cu PPE, la nivel european, pentru PNL! Îmi asum aceste elogii, se spune că pe un politician nu trebuie să-l lauzi prea mult, dar nu mă pot elibera de lucrurile pe care le cunosc bine, în cazul unui om pe care-l știu de-o viață. De aceea, nu aș putea crede niciodată că el ar fi avut vreo bănuială că un ”cineva” din anturajul său ar face ceva ilegal sau că s-ar putea lăsa antrenat în vreun joc cu miros suspect de… provocare. Nu știu ce a făcut domnul Ghiorgioni, nu-l cunosc suficient de bine, dar știu că omul Sorin Frunzăverde nu ar fi admis ca acesta, în numele relației profesionale și umane, să facă o faptă reprobabilă! Asta știu. Nu sunt avocat, fac parte dintr-o breaslă în care capacitatea de a acuza, de a fi critic, sunt elemente de construcție profesională, devenim chiar mai cinici, adesea, dar de data asta, vă asigur, fără să-mi fi cerut cineva, am simțit nevoia să afirm public, părerea mea despre un om care a fost, adesea, indezirabil unui regim mizer, (cum a fost cel al lui Băsescu și clica sa!) și care acum riscă să devină indezirabil opiniei publice, ca și cum el ar fi comis fapte reprobabile! Uităm cum, în vremea lui Hitler, unii generali au încercat să-i curme războiul dement, dar au fost executați. Și Sorin Frunzăverde este un general al politicii românești, condusă, adesea, de prea mulți fanatici.
Justiția, fiind oarbă, nu se va uita cine este pe talerul balanței, ci cât de greu… atârnă!

Comentarii

comentarii