Acasă Stiri recomandate APFR – acuzată dur de un timişorean

APFR – acuzată dur de un timişorean

DISTRIBUIȚI

Grigore Cotoşpan, un bărbat din Timişoara, a ajuns la capătul puterilor. Acesta spune că la începutul anului 2010 avea o familie şi totul mergea bine. Drama bărbatului a început prin luna aprilie, după ce a avut o ceartă mai aprinsă cu soţia. Supărată, aceasta şi-a luat copilul, şi-a strâns bagajele şi s-a făcut nevăzută.

"Fetiţa mea era premiantă la o şcoală de renume"

Fetiţa familiei Cotoşpan a avut de mică tot ce şi-a dorit, tatăl acesteia spune că i-a asigurat întotdeauna tot ce era necesar pentru educaţia ei. "Fetiţa mea a urmat o grădiniţă particulară, apoi o şcoală în limba germană, unde a fost premiantă în fiecare an. În plus, lua meditaţii în particular, la engleză şi franceză şi făcea înot, karate şi dansuri de societate. Acum, copilul meu este la o şcoală în limba română, la Târnăveni şi nu mai are nicio activitate. Tot ceea ce a ţinut de educaţia fiicei mele a fost suportat din banii mei, pentru că soţia mea era casnică şi nu avea venituri", spune tatăl micuţei.

"Timp de câteva luni, nu am ştiut nimic de fetiţa mea"

Grigore Cotoşpan spune că nu i-ar dori nici celui mai mare duşman să treacă prin ce a trecut el. "Este greu de explicat să nu mai ştii nimic despre propriul copil. După ce soţia mea a plecat de acasă, a apelat la Asociaţia Pentru Promovarea Femeii din România, pentru a o ajuta. De fapt, această asociaţie mi-a distrus viaţa, asta pentru că s-a băgat în viaţa noastră, fără ca eu să îmi abuzez soţia sau copilul. Nu mi-am lovit niciodată soţia şi cu atât mai mult copilul. Nu înţeleg de ce această asociaţie s-a implicat într-un caz care nu era de violenţă domestică. Mai mult, reprezentanţii acestui ONG mi-au ascuns copilul timp de câteva luni şi nici măcar nu au anunţat Protecţia Copilului, care ar fi trebuit anunţată în maxim 48 de ore, conform statutului APFR. Ca să înţelegeţi mai exact, pot să vă spun că nicio instituţie a statului nu ştia nimic despre unde s-ar putea afla copilul meu. Mai mult, cei din APFR mă făceau agresor fără ca eu să fi agresat pe cineva" , spune Grigore Cotoşpan.

"Am pierdut trei servicii din cauza celor de la APFR"

Grigore Cotoşpan spune că din cauza Asociaţiei Pentru Promovarea Femeii din România a pierdut trei servicii. " Cei de la APFR au reprezentat-o pe soţia mea în instanţă. Pot să vă spun că pe o ordonanţă prezidenţială am avut în justiţie 14 termene şi am pierdut trei servicii, pentru că toată ziua trebuia să fiu la tribunal. Este anormal  ca pe o ordonanţă prezidenţială să ai atâtea termene, astfel de cazuri se rezolvă în maxim 3 înfăţişări. La mine au fost 14 şi mă întreb oare de ce?", spune Grigore Cotoşpan.

Vasile Moldovan: " Din punctul nostru de vedere, acest domn este un agresor"

Punctul de vedere al Asociaţiei Pentru Promovarea Femeii din România este unul cât se poate de clar. Vasile Moldovan, unul dintre oamenii care conduc destinele acestei asociaţii, spune că, de multe ori, agresorii pozează în victime. "Pot să vă spun că din datele care le avem la dosar, acest domn este cu siguranţă un agresor. Există o declaraţie a femeii care a apelat la noi, în care scrie că aceasta a fost agresată fizic, verbal şi sexual, de către soţul acesteia. Ce este mai grav e că multe dintre agresiunile verbale şi fizice s-au petrecut chiar în faţa propriului copil, lucru care este traumatizant pentru acesta. Vă daţi seama că nimeni nu ar declara astfel de lucruri, dacă acestea nu s-ar fi întâmplat. Mai pot să vă spun că acest domn ne-a ameninţat şi pe mine şi pe avocatul asociaţiei. Acest tip de oameni pozează în victime, deşi ei sunt cei vinovaţi. Din punctul nostru de vedere, acest domn este un agresor", spune Vasile Moldovan.

 

Comentarii

comentarii