Acasă Actualitate Aproape 1.000 de amenzi pentru consum de alcool, fumat și cersetorie în...

Aproape 1.000 de amenzi pentru consum de alcool, fumat și cersetorie în tramvaiele, autobuzele și troleibuzele din Timișoara

609
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara acționează în această perioadă împreună cu controlorii Societății de Transport Public Timișoara pe mijloacele de transport în comun. Principalul scop al acestor acțiuni este acela de prevenție a comiterii de acte de natură infracțională, cum ar fi furturile din buzunare și poșete, cât și prevenirea și luarea măsurilor legale în ceea ce privește faptele de natură contravențională. Polițiștii locali desfășoară permanent patrulări pe mijloacele de transport în comun, atât în mod individual, dar și periodic cu celelalte structuri cum sunt STPT și jandarmii din cadrul IJJ Timiș. Și de această dată, echipele mixte vizează liniile pe care sunt cel mai frecvent semnalate cu probleme, atât din punctul de vedere al prezenței persoanelor care sustrag bunuri de la cetățeni, cât și al prezenței persoanelor fără adăpost, care tulbură liniștea publică, deteriorează mijloacele de transport, aruncă deșeuri în acestea sau circulă fără a deține documente de călătorie valabile.

De la începutul acestui an, polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban au aplicat 985 sancțiuni contravenționale persoanelor depistate pe tramvaie, troleibuze și autobuze sau în stațiile acestora încălcând prevederile legale referitoare la consum de alcool, tulburarea liniștii publice, apelarea în mod repetat la mila publicului, aruncarea de deșeuri în mijloacele de transport, comerț ambulant, fumat în mijloacele de transport etc. Astfel de acțiuni comune vor continua și în perioada următoare.

 

 

Comentarii

comentarii