Acasă Administraţie Aproape 20 de instituții din Timișoara s-au prezentat cetățenilor de Ziua Serviciilor...

Aproape 20 de instituții din Timișoara s-au prezentat cetățenilor de Ziua Serviciilor Publice, în Piața Unirii

1570
DISTRIBUIȚI

În prezența fostului primar al orașului Munchen din Germania, Hep Monatzeder, și al edilului Timișoarei, Nicolae Robu, a avut loc a patra ediție a Zilei Serviciilor Publice 2017, sâmbătă, 7 octombrie, în Piața Unirii.

La evenimentul de deschidere au participat directorii celor mai reprezentantive instituţii: Primăria Timișoarei, Aquatim S.A., Retim, Colterm, Piețe S.A, AJOFM Timiş, Jandarmeria, ISU Timiș, Horticultură, DGASPC, Direcția de Asistență Socială a Primăriei sau ITM etc.

“Retim participă la această manifestare în fiecare an pentru a arată cetățenilor ceea ce poate oferi și noi vrem să verificăm și care este interesul timișorenilor față de serviciilor noastre. Prezența aici este cea mai importantă și contactul direct cu oamenii”, a spus Dan Pascu, director general Marketing -Economic Retim.

“Suntem aici prezenți pentru a fi în relație direct cu toți cetățenii și a prezenta noutățile legislative și obiectul de activitate al inspectoratului, fiindcă s-a schimbat foarte mult legislația muncii. Vrem să discutăm cu oamenii și să clarificăm problemele acolo unde sunt. Ordonanța 53 de când a intrat în vigoare din 7 septembrie are efecte majore după 30 de zile. Documentul a modificat amenzile și clarifică munca fără forme legale. Amenda care era de 10.000 lei pentru un lucrător găsit că muncește la negru s-a mărit la 20.000 lei, dar dă posibilitatea firmei ca în 48 de ore să plătească jumătate din sumă. S-a eliminat prevederea că dacă se găseau peste 5 lucrători la negru, se făcea dosar penal. Acum se dă amendă foarte mare. De asemenea, mai este noua lege intrată în vigoare recent conform căreia angajatorul trebuie să plătească asigurările sociale pentru 8 ore, deși are un angajat pe două ore sau patru”, a explicat Pavel Kașai, inspectorul șef al ITM Timiș.

„Este o acțiune care a fost „importantă” din Germania. Practic serviciile publice își expun realizările și obiectivele în fața cetățenilor. Asta face și Aquatim. Noi am ieșit cu piesa noastră de rezistentă –robotul Guliver – care inspectează canalele. Astfel, acesta ne permite în timp real să vizualizăm sistemul de canalizare. În plus avem foarte multe proiecte de mare impact pentru Timișoara și pentru județul Timiș, așa cum îi stă foarte bune unei companii performante, cum este Aquatim, care a crescut foarte mult în ultima perioadă”, a spus prof. univ. dr. Ilie Vlaicu, directorul general Aquatim.

Ziua Serviciilor Publice a fost gândit de Națiunile Unite ca o amplă desfășurare de forțe, la care participă instituțiile de însemnătate publică. Așadar, sâmbătă, aproape 20 de instituții i-au întâmpinat  pe timişoreni cu standuri, utilaje, prezentări și demonstrații. Ziua Serviciilor Publice a mai oferit vizitatorilor diferite spectacole și multe surprize. Participanții au avut parte de numeroase activități desfășurate la standurile instituțiilor participante, concursuri, demonstrații și materiale promoționale.

 

 

Comentarii

comentarii