Acasă Actualitate Aquatim, la New York

Aquatim, la New York

DISTRIBUIȚI

Două imagini din Timișoara selectate de Aquatim care aduc în prim plan relația dintre apă și comunitate sunt prezentate în expoziția internațională „The Walk of Water: An Intergenerational Journey”.

Ampla manifestare este organizată de Global Network of Water Museums Unesco-IHP – Rețeaua Internațională a Muzeelor Apei, în care Aquatim este membru cu Uzina de Apă Industrială – Aquapic.

Prima imagine este din arhiva Aquatim și reprezintă linia veche din stația de tratare a apei uzate, construită în 1912, actualmente păstrată în conservare.

A doua imagine, surprinsă de fotograful timișorean Raoul Șeptilici în vara anului 1999, prezintă evoluția fluidă a saltimbancilor, pe o bârnă, deasupra unui bazin cu apă mică, având în fundal emblematica clădire a Operei… Printre spectatorii absorbiți de jucăușa competiție, prezența apei este una discretă și continuă, parte din nenumăratele universuri personale …

Expoziția Walk of Water evidențiază diferite perspective ale apei în trecut și prezent și examinează modul în care aceasta va afecta viitorul și realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Lucrările au fost expuse fizic în 22-24 martie, la Conferința ONU 2023 privind apa, de la New York și sunt disponibile online aici: https://walkofwater.com/

 

Comentarii

comentarii