Acasă Administraţie Aquatim și Aquademica organizează Conferinţa internaţională de apă-canal și deșeuri “Eco-Impuls”, la...

Aquatim și Aquademica organizează Conferinţa internaţională de apă-canal și deșeuri “Eco-Impuls”, la Timișoara

1350
DISTRIBUIȚI

Aquatim organizează Conferinţa internaţională “Eco-Impuls” 2017, în perioada 5-6 octombrie, în incinta Staţiei de epurare a apelor uzate din Timişoara, strada Păstorilor nr. 1, iar cu acest prilej, va avea loc și concursul de meserii adresat echipelor de instalatori de la companiile de apă, între 4-5 octombrie.

Tema de anul acesta este „Urbanism și Infrastructură” şi va reuni specialişti din cadrul operatorilor de servicii publice, companii de prestigiu furnizoare de echipamente sau prestatoare de servicii, mediul universitar şi institute de cercetare. Domeniile principale cărora Eco-Impuls se adresează sunt serviciile de apă-canal şi deşeuri.

Pe lista manifestărilor Eco-Impuls 2017 se regăsește și concursul de meserii “Stan Vidrighin”, dedicat instalatorilor, care anul acesta vine cu noi surprize. Organizatorii conferinţei sunt: Fundaţia Româno-Germană Aquademica și Aquatim SA, Asociația Română a Apei – Comitetul Teritorial Vest, Universitatea Politehnica Timișoara.

Concursul va avea loc în perioada 4-5 octombrie 2017, pe o platformă amenajată în cadrul Staţiei de epurare „Stan Vidrighin” din Timişoara. Este un concurs de meserii adresat echipelor de instalatori de la companiile de apă. Echipa este formată din 2 instalatori echipaţi corespunzător (salopetă, vestă etc.), respectând instrucţiunile de protecţia muncii. Se acceptă participarea mai multor echipe din cadrul aceleiași companii. “Sunteti invitați cu toții să vedeți pe viu cum se montează și se utilizează aceste tehnologii”, îndeamnă Aquatim. Fiecare echipă de instalatori trebuie să parcurgă 3 probe: efectuarea unui branşament folosind o tehnologie nouă, fără șuruburi, pe o conductă aflată sub presiune; efectuarea unui racord de canal; depistarea branșamentelor ilegale.

Conștienți de provocările viitorului, Aquatim SA și Fundația Aquademica pun bazele unei colaborări în vederea identificării celor mai potrivite soluții în ceea ce privește dezvoltarea urbană sustenabilă, protecția mediului și adaptarea la schimbările climatice.  Anul acesta, Conferința Eco-Impuls 2017 cu tema „Urbanism și Infrastructură” va reuni  specialişti din cadrul operatorilor de servicii publice din țară, companii furnizoare de echipamente sau prestatoare de servicii, mediul universitar şi institute de cercetare.

 

 

Comentarii

comentarii