Acasă Monden/Lifestyle Aromele din insula grecească Skiathos

Aromele din insula grecească Skiathos

DISTRIBUIȚI

moussaka bere fix

Vacanțele sunt și un prilej pentru răsfățarea gusturilor. Încercăm mâncăruri și băuturi noi, în speranța că vom trăi experiențe unice, la care ne vom întoarce cu gândul cu mult drag. Deseori, împrumutăm rețetele ca să diversificăm meniul de acasă.

O vacanță în Skiathos e o sursă bogată de senzații culinare. Tavernele și restaurantele grecești au în meniuri suficient de multe rețete tradiționale încât să îți dorești să revii cel puțin o dată în timpul sejurului. Vestita moussaka este o îmbinare extraordinară de vinete, carne, alte legume și mozzarela. Saganaki este un aperitiv care vă descoperă un alt mod a savura brânza, „îmbrăcată” într-un strat crocant, cu arome puternice în urma prăjirii.

Meniurile sunt foarte bogate în legume, cu tot felul de umpluturi: de brânză, carne, orez sau, din nou, alte legume. Mâncăruri ușoare care vă cresc entuziasmul și bucuria de a descoperi secretele de bucătărie ale frumoasei insule grecești.

Pentru că apa mării scaldă malurile din toate părțile, să nu uităm de bogatul meniu de fructe de mare. Rețetele cu caracatiță în sosuri de fructe, la cuptor sau pe grătar, o să vă satisfacă mult din curiozitatea de a încerca mâncăruri noi. Dacă acceptați recomandările bucătarilor, sigur nu veți da greș. Desigur că și pentru cei mai conservatori sunt mâncăruri deosebite. Friptura de porc în sos de portocale e o rețetă la mare căutare printre turiști.

cocteil reteta rocknroll

Ceea ce vă face să simțiți gustul Greciei ca la mama acasă vor fi, desigur, măslinele și pasta de măsline, pe care le primiți ca aperitiv în restaurante, din partea casei. Și să nu uităm de minunata brânză feta, pe care o puteți savura prăjită, în salate sau la cuptor și, de ce nu, peste cartofii prăjiți care însoțesc, în rol de garnitură, aproape toate felurile principale.

Deserturile Greciei sunt dulci, chiar foarte dulci. Baclavalele, pandișpanul înecat în sirop de zahăr ars, minitartele de ciocolate inundate de glazură de ciocolată neagră stropită cu sos de cireșe sau vișine o să vă țintuiască pe scaune sau o să vă imprime senzațiile în memorie precum scrisul cu dalta pe piatră. Veți renunța să mai numărați calorii sau veți planifica următoarea vacanță în Skiathos ca să epuizați lista de deserturi tradiționale. Aici mai trebuie să amintim bomboanele din migdale, nuci, miere și zahăr preparate după o rețetă secretă, realizată de un grup de femei din Skiathos. Aceste dulciuri le puteți mânca doar pe această insulă.

Ca să nu insistăm prea mult asupra meniului cu deserturi, finalizăm recomandările pentru Skiathos cu băuturile locale. Aproape toate restaurantele și tavernele au vin preparat de către proprietari, vinul casei. Cel alb este atât de bun, încât riști să pierzi numărul carafelor chiar dacă e vară. Pentru amatorii de bere, Fix sau Mithos îndepărtează cu ușurință arșița verii. Iar pentru amatorii de cocteiluri, barurile au rețete internaționale pe care le-au personalizat cu multă creativitate, în combinații gustoase și ușoare.

Vacanțele în Skiathos sunt o îmbinare perfectă de relaxare, pe plaje cu nisip fin, de peisaje superbe și de meniuri delicioase.

Comentarii

comentarii